Auto dla młodego do 18tys

09 Mar 2015, 22:33

Witam. Szukam auta. W kwocie 18tys chcę się zmieścić razem z "pakietem startowym" samochodu (rozrzad, filtry, oleje), lecz jeśli bedzie jakiś warty obejrzenia egzemplarz dorzucę do 19tys.
- Chcę aby auto było w nadwoziu Coupe lub Sedan, napędzane silnikiem z ZI z możliwością założenia LPG.
- NIE chcę aut marki Audi, VW, Seat oraz odrzucam Toyote Celice, Hyundaia Coupe, Peugeota 406 coupe, Honde Civic. Liczę na jakieś podpowiedzi z egzemplarzami aut.
- Moc najlepiej 140/150km, może być oczywiście więcej :D
- Silnik najlepiej 4 cylindrowy (nizszy koszt sekwencji, rozrządu)
- Oczekuję aby auto było w miare dynamiczne 0-100km/h w 9s i niżej
- Autko możliwie ludzkie w kosztach częsci oraz naprawach
szymek95
Nowicjusz

Auto: Nie mam własnego

10 Mar 2015, 10:41

Szkoda że nie chcesz silnika 6 cylindrowego bo za tą kwotę kupisz ładne E46 323i.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

10 Mar 2015, 13:10

Krzychu czytając to dokładnie o tym samym pomyślałem , za 18000 będzie już ładna E46 w "Emce".
karol545222
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 03 2015
Auto: brak

10 Mar 2015, 13:43

Szymek - masz jakieś typy ?
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

10 Mar 2015, 17:47

Silnik V6 może być, nie mam nic przeciwko. Na jakie roczniki oraz nadwozie w e46 moge liczyc w tym budzecie aby sie nie wkopac w jakies ogromne skarbonki? Dużo słyszałem, że części do bemki są drogie i ogólnie auto kosztowne w utrzymaniu jak to w końcu z nimi jest bo w temacie BMW tak bardzo nie siedze? Oczywiście z każdą pierdołą do mechanika latać nie bede, rzeczy, które dam rade zrobić w moim kanale zrobie sam.
Jakiś szczególnych typów aut nie mam, po prostu chciałbym spokojnej eksploatacji z fajną dynamiką oraz wyglądem auta aby nie pochłonęło moich zarobków, oszczedności z pracy za granica.
Dla mnie osobiście 20tys. zł to maks na auto, a moze nawet i za dużo.

Chciałbym zacytować @Motozakup z jednego z tematu, który czytałem, oraz z którym się w pełni zgadzam: "życie jest za krótkie a samochody są dodatkiem do niego żeby tracić czas na jego ciągłe naprawy, denerwować się że to że tamto - samochód ma cieszyć a nie doprowadzać do frustracji."
szymek95
Nowicjusz

Auto: Nie mam własnego