Auto dla młodego do 4-5k pln

19 Sty 2010, 01:00

Najpierw piszesz, że auto ma być duże a później zastanawiasz się na Cinquecento. Jeśli udałoby się znaleźć w tej cenie Hondę Civic V to myślę, że byłbyś zadowolony (z tym, że poduszki powietrznej tam raczej nie znajdziesz). Jeśli zależy Ci na poduszce i auto nie ma być małe to widzę tylko 2 opcje. Opel Astra albo Daewoo Lanos. Z mniejszych aut Opel Corsa, Nissan Micra.
kabura napisał(a):niemcy robią porządne auta
:mrgreen: Nie raz na tym forum pisałem, że wolę kupić nowego Fiata Bravo czy Kie Ceed niż VW Golfa. Jak ktoś żyje stereotypami sprzed 20 lat to jego sprawa. Ja wolę patrzeć na fakty.
Ostatnio edytowany przez KaczorLSM, 19 Sty 2010, 01:08, edytowano w sumie 1 raz
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

19 Sty 2010, 01:03

kabura napisał(a):niemcy robią porządne auta

tak, jeśli mówisz o Porsche, zaś niekoniecznie jeśli mówisz o Volkswagenie albo Oplu :razz:
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

19 Sty 2010, 01:14

jesli chcesz maly i bezpieczny samochod to jedynym w 100% godzacym te 2 cechy pojazdem jest mercedes klasy A albo smart, niestety przy twoich funduszach to niemozliwe

wiec polecam ci mazde 323, honde civic, te samochody sa tak skonstruowane aby strefa zgniotu pochlaniala najwieksza czesc energii zderzenia, czyli rozbijesz przod na miazge ale silnik nie cofnie sie zabardzo do tylu a pasazerow nie zmiazdza pasy

w samochodach wielu europejskich marek natomiast strefa zgniotu konczy sie prawie na szybie przedniej, silnik wpada do srodka , linia nadwozia nad i pod kierowca ulega powaznej deformacji , deska rozdzielcza wraz z kolumna kierownicza leci wprost na kierowce i pasazera, fotele sie lamia....

to taka moja dygresja na temat bezpieczenstwa po obejrzeniu crash testow i przejscia wypadku w samochodzie japonskim bez zadrasniecia

wole nie myslec co by zostalo z cieniasa albo skorodowanego opla ktore pod maska maja silnik i powietrze
halsky11

19 Sty 2010, 01:23

KaczorLSM napisał(a): Jeśli udałoby się znaleźć w tej cenie Hondę Civic V to myślę, że byłbyś zadowolony

Też tak sądzę. Moja dziewczyna ma takie auto i naprawdę jest niezawodne,silnik 1.6 i 90 km jest dość żwawy i przy tym wiele nie pali, po kupnie wymiana oleju i rozrządu i nic poza tym od ponad roku, na prawdę polecam. Pomyśl jeszcze nad Mitsubishi Colt CAO, nie miałem pojęcia jak wytrzymałe są te auta dopóki kuzyn nie kupił takiego do rajdów amatorskich, mój to by pewnie wypluł dyferencjał po kilku rajdach a ten od ponad roku nim staruje i tylko olej i paski wymienia, nic nie stuka.
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy autostrada może zahipnotyzować kierowcę?
    Czy zdarza ci się przejechać kilkadziesiąt kilometrów i zupełnie tego nie pamiętać? Dotykający kierowców na dłuższych, prostych i monotonnych odcinkach drogi stan tzw. hipnozy drogowej czy autostradowej niejednokrotnie ...