Auto dla młodego kierowcy

07 Mar 2018, 14:09

Witam
Jestem w trakcie robienia kursu na prawo jazdy i (mam nadzieje) niedługo zdam egzaminy.
Teraz pozostaje pytanie: Jaki samochód wybrać?
Niestety budżet mam nie duży bo nie więcej niż około 4 tysięcy.
Zależy mi na niskiej cenie ubezpieczenia, nie dużych gabarytach samochodu no i oczywiście tani w utrzymaniu (Tak wiem że trudno jest to wszystko ze sobą połączyć, ale może coś mi doradzicie. :ok:
Krecikson123
Nowicjusz

Auto: Nie mam

07 Mar 2018, 14:11

1. Zdaj prawko.
2. Wtedy szukaj.

W tej cenie kupuje się to co jest w najlepszym stanie, więc szukanie auta teraz nie ma sensu (chyba, że kupisz i będzie czekać, co jest tym bardziej bez sensu).
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

07 Mar 2018, 16:20

Szukam już teraz, ponieważ mam zamiar w przeciągu dwóch tygodni kupić, W przyszłym tygodniu egzamin praktyczny mam I będę kupował. Też nie chce kupić jakiegoś co mi się po miesiącu rozpadnie, więc pytam żeby mieć chociaż zarys czego szukać.
Krecikson123
Nowicjusz

07 Mar 2018, 16:36

A jeśli zdasz za piątym razem?

Za 4k szału nie zrobisz. Jakieś Polo, Ibiza, Corsa, Punto II, moooże Megane I, Xsara, Astra G itp. Gdybyś dołożył ze 2k to można już takiego Focusa szukać.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

07 Mar 2018, 17:44

No własnie a skąd masz pewność że zdasz? Teraz zdać prawko jest ciężko..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Mar 2018, 22:52

Wiadomo że pewnosci nie mam ale zawsze warto wiedzieć nad czym się rozglądać bo może coś teraz się trafić I wtedy kupić odrazu, A że nie jestem żadnym specjalistą to szukam podpowiedzi na forum
Krecikson123
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyróżnienie w plebiscycie "Auto Lider" dla Audi S7
    Audi S7 zdobyło wyróżnienie w plebiscycie Auto Lider, który jest organizowanych w Polsce przez redakcję tygodnika Motor i miesięcznika Auto Świat. To sportowe z coupe zwyciężyło głosami czytelników i ...

08 Mar 2018, 11:22

Musisz szukać tego co będzie w lepszym stanie bo przy takim budżecie nie ma co wojować.

Skąd jesteś to coś się poszuka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012