Auto dla narzeczonej - prośba o opinię :)

10 Paź 2008, 12:24

witam

ostatnio planuję zakup samochodu dla mojej narzeczonej, sam jeżdżę służbowym więc na markę nie mam wpływu a i wielkim znawca motoryzacji nie jestem

moja kobieta jeździła swego czasu citroenem i była bardzo zadowolona
obecnie miała krótką przerwę

ja do citroena nigdy zarzutów nie miałem, natomiast jestem ciekaw opinii, zwłaszcza pań, co sądzą o modelach C1 i C2 (na razie biorę pod uwagę te 2)

który lepszy do jazdy po mieście dla kobiety :)
drab
Nowicjusz

11 Paź 2008, 00:28

polecam toyote yaris

kobitki bardzo sobie chwalą ją:-)
Danton
Nowicjusz

23 Paź 2008, 11:43

witam po krótkiej przerwie

dzięki Danton za propozycję,
nawet byliśmy obejrzeć tę toyote ale to jednak nie to

tak więc problem powraca.. C1 czy C2

jeżeli nie macie dużego doświadczenia w ocenie tych samochodów to zamieszczam linki do informacji o nich
może na podstawie tego ktoś będzie mógł mi udzielić porady

http://www.citroen.pl/m1/default.aspx?sub=C2

http://www.citroen.pl/m1/default.aspx?sub=C1
drab
Nowicjusz

23 Paź 2008, 11:50

osobiscie doradzalbym c2. ladniejsze, troszke wieksze a i tak malutkie, palic duzo nie moze....

Nie wiem jak jest teraz ale kiedys citroen byl dziwna marka... Jak wszystkie koncerny wprowadzaly jakies jedno rozwiazanie, zeby ulatwic kierowcom zycie, to citroen robil inaczej niz wszyscy. takim przykladem moga byc sruby do kol... Nie wiem jak jest teraz ale warto sie dowiedziec zeby zaoszczedzic sobie pozniejszych, ewentualnych niewygod...
muzzy33
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

23 Paź 2008, 11:56

znajoma dostala c1 tyle ze od ojca i sobie chwali 8)

ale i tak hitem jest fiat 500 auto niby kobiece ale facet tez moze tym jezdzic - wygodne i przestronne mimo malych rozmiarow 8)
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

23 Paź 2008, 12:00

to fakt... autko niebanalne. pelno opcji. ciezko spotkac dwie takie same 500-tki. siedzialem w tym aucie i zaskoczyla mnie przestronnosc.
muzzy33
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

23 Paź 2008, 12:37

no zdecydowanie wiecej miejsca jak w seicento i bardzo wygodnie wszystko na miejscu :wink:

co do opcji i kolorystyki to fakt ogromny wybor
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

26 Paź 2008, 17:13

jeśli chcesz zęby dłużej pożyła kup jej duże auto :) ja półtora tygodnia temu dowiedziałem się co to znaczy dostać w tylne drzwi ob kręcić się wpaść do rowu i zatrzymać się na drzewie ;) przy 80 dostałem z prędkością ok 100 auto do kasacji a ja nawet jednego siniaka tylko mnie szyja 3 dni bolała wiec proponuje Land Rowera albo cos na ksztal tego :P i ja chyba jakaś terenówkę teraz kupie :D
protector
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

26 Paź 2008, 18:33

protector napisał(a):jeśli chcesz zęby dłużej pożyła kup jej duże auto :) ja półtora tygodnia temu dowiedziałem się co to znaczy dostać w tylne drzwi ob kręcić się wpaść do rowu i zatrzymać się na drzewie ;) przy 80 dostałem z prędkością ok 100 auto do kasacji a ja nawet jednego siniaka tylko mnie szyja 3 dni bolała wiec proponuje Land Rowera albo cos na ksztal tego :P i ja chyba jakaś terenówkę teraz kupie :D

Natomiast ja na KJS moim CC sporting z 8 lat temu wjechałem w betonową płyte z prędkosci 70km/h i nic sie ani mi ani pilotowi nie stało.

Ja bym zdecydowanie bardziej polecał C2, jest napewno duzo bezpieczniejsza, i ogólnie bardziej mi się podoba, wygląda powazniej, c1 wygląda jak autko dla licealistki:)
Baqś

27 Paź 2008, 22:45

c1 bardzo fajne małe autko (jeździłem nim i mi się spodobało)
c2 nie jeździłem ale wydaje mi się być lepszym rozwiązaniem bo jest większa i ładniejsza.pozdrawiam
autolucas
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Płock