Auto dla ogrodnika do 10tys euro

25 Lis 2019, 20:01

Witam szukam auta do 10tys euro blaszaka średniego nie Maxi auto będzie jeździło z przyczepa ok. 2t oraz czasami z podnośnikiem 2.5t. Szukam auta z dobrym silnikiem jakimś większym 2.5-3.0l jakie auta polecacie ? Zależy mi bardzo na aucie jak najmniej awaryjnym ale też nie starym minimum jakiś 2005r + myślałem o Mercedesie Sprinterze z silnikiem 3.0 CDI V6 184km jednak biorę pod uwagę każda markę. Pozdrawiam !
Damoz
Obserwowany

25 Lis 2019, 21:18

Masz kategorię B+E? Przy takiej przyczepie nie zmieścisz się z DMC do 3,5 tony. Poza tym trzeba by tu poszukać samochodu który będzie mógł ciągnąć taką przyczepę. Przypuszczam że nie wszystkie "blaszaki" będą miały wbitą taką przyczepę w dowodzie wiem że są różne wersje czasem wbite w dowodzie i chyba tu głównie będzie problem i będziesz musiał to sprawdzać przy każdym aucie którym będziesz zainteresowany.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

25 Lis 2019, 21:19

Przecież w tych pieniądzach możesz dostać Ducato 3 litrowe z dość niskim przebiegiem, do polecenia też Iveco Daily 3.0
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Budowlany ekstremista - wywrotka
    Jeszcze jesienią ubiegłego roku mieliśmy okazję przetestować samochód Mercedes-Benz Arocs AK 8×6 w wersji Grounder – na tym właśnie podwoziu KH-kipper zabudował półokrągłą wywrotkę tylnozsypową W1U ...