23 Lip 2014, 12:35
Haalek z tym siedzeniem to genialny pomysł, na pewno zainteresuje się tematem, i gdy znajdę odpowiedni samochód takie sobie wstawię bo jak na razie to tylko pół sukcesu. Co do Lanosa to nie będę się sprzeczać, wiem tylko że te same silniki są produkowane przez innych wykonawców ( tuningowany oplowski silnik wyciągnięty z kadeta, oplowski ale przerobiony przez Koreańczyków i chyba całkiem koreański) ja mam ten przerobiony i z ręką na sercu mówię jak jest. Nie mniej jednak gdyby ktoś chciał pogadać o Lanosie to zapraszam na priv, tutaj chciałbym rozwiązać swój problem, zwłaszcza ze wracam z wycieczki po komisach, oględzinach i mechanikach. Jestem załamany faktem jakie samochody są sprzedawane.
Wszystkie samochody jakie mi koledzy polecacie są dla mnie odpowiednie może z wyjątkiem Omegi, choć to nie jest byt wysoki samochód to tani w zakupie tani w utrzymaniu, mało pali i dosyć mało awaryjny, niestety mogę go tylko polecić innym. Na pochwałę zasługuje Mazda, Fiat i Mitsubishi tyle że to drogie autka i mają drogie części. Renault i Citroen to dobre samochody ale straszne padaki i trochę boje się je kupić zwłaszcza Citroena, Zafira natomiast to najlepszy samochód tyle że najdroższy, a nie odbiegający za bardzo od reszty więc troszkę szkoda wydawać tyle kasy. Podczas pobytu w Komisie oglądałem Toyotę rav4 drugiej generacji i zastanawiam sie czy nie odłożyć jeszcze trochę i takiego sobie sprawić tam była cena 15 tys, a te pozostałe tysiące jestem w stanie sobie załatwić, niestety nie wiem nic o tym samochodzie, tylko tyle że był z tych wszystkich najwygodniejszy, najekonomiczniejszy (wiem że to dziwne ale spalanie w takim aucie 6 litrów to chyba nie jest dużo?) fajne wyposażenie i właściwie nie umiem się do niczego przyczepić. Co wy sądzicie ??
Reasumując, nabieram sporych wątpliwości co do kupna dobrego, Taniego i wysokiego samochodu zarazem. Po przeprowadzonym badaniem rynku muszę z przykrością stwierdzić iż muszę zarobić coś jeszcze pracując w pocie czoła by kupić autko idealne. Nie chciałbym ale muszę dorzucić jeszcze ze 2- 5 tys. Więc teraz powiedzmy że mam do dyspozycji ok.10 tys -15 tys. Może Koledzy mają jeszcze jakieś propozycje, co do aut tej klasy ale tym razem do ok. 15 tys. ??