Auto dla rodziców pół terenowe

08 Gru 2009, 18:54

Witam jestem nowy na tym forum i nie mam cały czas dostępu do neta ze względu na pracę mam prośbę, że jeśli napisałem coś nie tak to nie ślijcie zjebek, wiem że na tym forum jest kilku naprawdę znających się na samochodach i proszę was o poradę moi rodzice ostatnio chcieli zmienić samochód, a ze względu że mieszkają na wsi a wiecie,
jak szybko u nas budują drogi to chcą auto do 20 kawałków +- 5 na opłaty i start ja znalazłem takie które w tej cenie by się mieściły wiem że to nie typowe terenówki ale dla nich akurat ,auta te to HONDA C-RV LAND ROWER FREELANDER I TOYOTA RAV-4 dodam że auta interesują ich wyłącznie benzynowe w granicach 2 litrów poj. proszę o wypowiedzenie się które z nich było by najlepszym wyborem pod względem awaryjności, części i podatności na korniki bo spalani pewnie będą miały po zagazowaniu około 12 może więcej auta te są w przedziale wiekowym 1998-2004 chyba że macie lepsze propozycje w tej cenie podobnych a lepszych w zakupie z góry dziękuje i pozdrawiam
QQQQQQ
Nowicjusz

Miejscowość: lubelskie

08 Gru 2009, 23:32

z wymienionych to C-RV, bo frelek może i ładny ale paść techniczna straszna :mrgreen: a toyota no cóż jako jedna z 2 (wraz z jariską) nie dostały gwarancji mechanicznej na 100 tysi albo 5 lat :mrgreen: o czymś to świadczy :wink:
mam pytanie dlaczego benzyna? przy tak ciężkich samochodach lepszy był by diesel, z drugiej strony dlaczego nie terenówka z prawdziwego zdarzenia? LR Discoveri II albo Mitsubishi Pajero, koszty utrzymania będą podobne a wytrzymałościowo te samochody biją na głowe każdego SUVa, okupione to jest większą masą trochę większym spalaniem, ale serio są o wiele bardziej wszechstronne w domu.
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

09 Gru 2009, 13:41

do 20 tys to daj spokoj z terenowkami :P tzn pseudo terenowkami
greyt
Początkujący

09 Gru 2009, 15:31

dokladnie Land Rover technicznie podobno masakra,ja z czystym sumieniem moge polecic CR-V [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Gru 2009, 18:30

[link do Gratka wygasł]
życie jest tylko jedno
dawig
Aktywny

Miejscowość: bytom

09 Gru 2009, 19:05

Jesli szukasz wygodnego samochodu z miekkim zawieszeniem,mocnym silnikiem,klimatyzacja i skorzanymi siedzeniami,to potrzebny ci SUV.typu toyota RAV4,hondaCRF lub BMW serii5.Te samochody terenówke udaja z dyzym powodzeniem.Ale prawie napewno nie spróbujesz takim samochodem przetestować głebokosci najbizszej rzeki.Sprawa druga:dobry samochód z napedem na cztery koła,np.land rover defender po wyjezdzie w teren zawsze spali sporo.Ile?Tyle ile mu wlejesz.
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chcesz zmienić pas? Pamiętaj o pięciu ważnych zasadach!
    Bardzo często przy wzmożonym ruchu na autostradzie czy na innej wielopasmowej drodze kierowcom wydaje się, że warto zjechać na sąsiedni pas, bo samochody poruszają się po nim szybciej. Dlaczego czasami nie warto tego robić? ...
    Model hybrydowy BMW ActiveHybrid 3
    Model hybrydowy oparto na BMW 3 Sedan, który jest wzorem łączenia w wyglądzie nadwozia elegancji ze sportowym zacięciem. Zwracające uwagę detale: oznaczenia na słupkach C, na nakładkach progów drzwiowych, specjalne ...

09 Gru 2009, 21:36

Witam i dziękuję za poradę mam jeszcze troche czasu i zastanowie się czy nie lepsza będzie terenówka z prawdziwego zdażenia choć wolał bym żeby rodzice mieli coś z życia i troszkę komfortu po polonezie nie za szkodzi im ,a jeśli chodzi o disla to ja mam paska i musze przyznać że drugi raz bym nie kupił chyba że nowego to napewno a benzyniaka to im zrobie we własnym zakresie i będzie chodził jak igła może mie uwierzycie ale ichpoloneż ma przekroczone 400000 i jeszcze nie najgorzej pomyka jak na 98 rok fakt że nikomu nie daje grzebać a paska już dwa razy robiłem i to w serwisie boscha i nie jestem zadowolony pewnie po następnej awari pójdzie do chandlu jeszcze raz dziękuję za wypowiedzenie sie i pozdrawiam wszystkich
QQQQQQ
Nowicjusz

10 Gru 2009, 00:03

Jak chcesz zeby rodzice zaznali troche kompfortu to odpusc suvy rewelacji w nich nie ma , mam toyote rav 4 2003 rok i nie umywa sie w komforcie do mercedesa 2001 rok .
greyt
Początkujący

10 Gru 2009, 18:12

Witam też mysleliśmy o jakiś sedanach bo w tych pieniądzach coś w benzynie by kupili tylko jest mały problem że mieszkają na wsi niby mają utwardzić i położyć asfalt tyklo to już słyszymy od kilku ładnych lat i jak narazie więcej gadania niż drogi a wiosną i tak jak teraz są pewne problemy nawet polonezem na zimówkach czasami trzeba mu pomóc i dlatego nie za bardzo chcą coś innego wiem że za dużego komfortu nie dostaną ale przynajmniej nie będą się martwić czy wyjadą a na zimę było by jak znalazł bo też czasami zanim odśnieżą drogę to potrafi dwa dni to potrwać a skoro masz to jak takie autko się sprawuje , kłopotliwy czy prawie wcale pozdrawiam
QQQQQQ
Nowicjusz

10 Gru 2009, 19:02

Moze jakas osobowka z napedem 4x4?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Gru 2009, 22:54

Też nad tym myślałem a może coś podrzucisz bo w tym temacie co nie co słyszałem ale zdania nie mam
QQQQQQ
Nowicjusz

10 Gru 2009, 23:21

mysle tu o czyms takim
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

11 Gru 2009, 19:31

barol91 napisał(a):http://otomoto.pl/audi-a4...-C10351548.html

Jak takie auto ma 200tys przebiegu,to mowcie do mnie św.mikołaju.Dwa razy tyle.
mimi
milutki5
Aktywny

11 Gru 2009, 19:37

przeciez w hoho i troche aut na alledrogo ma cofane liczniki :roll:
Barol
Awatar użytkownika

11 Gru 2009, 20:08

Ja uważam ze99% sprowadzonych samochodow,ktore nie maja udokumentowanego przebiegu ma zrobioną korekte licznika.Ale tak juz jest bo my polacy inaczej patrzymy jak jest 100tys na liczniku a faktycznie 200tys niz jak jest faktycznie 200tys i jeszcze za to płacimy. :mad:
mimi
milutki5
Aktywny