REKLAMA
Witam.
Do końca roku powiększy mi się rodzina więc chciałbym też zmienić auto, którym obecnie jeżdżę (Peugeot 206, 3drzwiowy, benzyna) na większe - dlatego już teraz zaczynam poszukiwania. Nowe auto miałoby służyć do wyjazdów z dzieckiem (do lekarza, do rodziny, wszędzie tam gdzie będzie trzeba wziąć kilka rzeczy - czyli potrzebuję bagażnika, w który zmieści się np. wózek 3w1), najlepiej żeby nie było ono dobre tylko dla mnie, ale i dla mojej żony, która od czasu do czasu również nim by jeździła. Peugeota raczej zostawię dla siebie do dojazdów do pracy, ale nowe auto pewnie też bym co jakiś czas brał. Dziennie robię jakieś maks. 50km, dłuższe wyjazdy do + - 3 w ciągu roku więc jeśli chodzi o paliwo to tylko benzyna. Moc najlepiej jakby była większa niż ta, którą mam w Peugeocie. Szukam auta w miarę młodego (maks. 2008 rok). Nadwozia typu hatchback (niestety małe bagażniki) lub kombi, może być innego typu również.
Do tej pory znalazłem min. Peugeota 207 albo 308(>20 tys.) (tylko martwi mnie, że w kombi są same SW), Seat Altea, VW Golf Plus, Opel Astra H, Dacia Sandero (mojej żonie się podoba), Toyota Corolla Verso, Renault Clio Grandtour, ale jestem otwarty na propozycje.
Powiem tak... 206 mnie póki co nie zawiodła, bardzo dobrze mi się prowadzi i szukam takiego właśnie auta tylko, że większego.