Auto dla rodziny 2+3

29 Sty 2021, 21:02

Cześć,

Słuchajcie jak w temacie poszukuję samochodu dla rodziny 2+3 z dzieloną tylną kanapą tak żeby można było zmieścić 3 foteliki na tylnej kanapie. Budżet który chciałbym przeznaczyć na samochód to do 65 tys. zł. Jaki model samochodu możecie mi polecić i jaki waszym zdaniem jest odpowiedni. Rozważałem peugeot 5008 rocznik po 2017 roku, bądź renault espace rocznik 2015/2016. To są dwa modele, które mi najbardziej się podobają. Rozważam jeszcze forda s-max rocznik 2015/2016 bądź Citroëna C4 Grand Picasso. Proszę Was o ewentualne uwagi i opinie o tych modelach samochodów.
marco711
Nowicjusz

29 Sty 2021, 22:39

Najbezpieczniejszym wyborem będzie Ford. Peugeota, a w szczególności Renault bym odpuścił, bo auta z pierwszych roczników będą miały jednak trochę chorób wieku dziecięcego (zupełnie nowe generacje). Z silników jedynie diesle, bo benzyniaki są kiepskie.

Możesz jeszcze szukać Seata Alhambry/VW Sharana.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

30 Sty 2021, 09:39

mike napisał(a):Możesz jeszcze szukać Seata Alhambry/VW Sharana.
i Galaxy jak najbardziej

Peugeot strasznie ciasny dla kierowcy, jesteś obudowany przyciskami tunelami ekranami, ja zle się z tym czuje. Mam na placu teraz równocześnie Galaxy i 5008, w peugeocie czuć nowszym autem ale jeżeli chodzi o praktyczność to galaxy bije na glowe 5008.
W c4 musisz uważać na tą dziwną skrzynię automatyczną, to jakieś nieporozumienie w dodatku nie są trwałe.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

30 Sty 2021, 17:48

Seat Alhambra/VW Sharan niestety odpadaja. W ogole mi sie nie podobaja. Tak samo jak ford galaxy. No coz to pozostaje szukanie forda s-max bo 5008 jest poki co po za moim zasiegiem finansowym. A co do espaca to slyszalem ze w rocznikach 2015/2016 blok silnika pekal i byla podobno jakas akcja serwisowa na wymiane silnikow. Te info gdzies na stronach francuskich znalazlem. Co do forda s-maxa to chcialem kupic z silnikiem 2.0 TDCi Titanium 150 KM co najmniej w manualu.
marco711
Nowicjusz

04 Lut 2021, 13:12

Słuchajcie a co powiecie mi o citroenie c4 grand picasso po 2016 roku? Jaki silnik wybrać i jak to wygląda z awaryjnością tych samochodów?
marco711
Nowicjusz

01 Mar 2021, 22:30

Ja bym osobiście polecał Ci [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] jest dużo młodszy niż to co rozważasz, po drugie nie jest tak awaryjny jak Renault no i ma bardzo dużo miejsca w środku a z zewnątrz nie wygląda na tak duży samochód jak Renault czy inne. Jest jeszcze gaz więc jest ekonomicznie
pablo821
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda6 zdobywa prestiżową nagrodę - Red Dot Design
    Nowa Mazda6 została uhonorowana tegoroczną nagrodą "Red Dot", która jest wyrazem międzynarodowego uznania dla jej wyjątkowej stylizacji. Jest to kolejny sukces tego modelu oraz rewolucyjnego motywu projektowego "KODO: ...
    Sezon na porywiste wiatry
    Od października do marca mamy w Polsce sezon na porywisty wiatr. Zimowe wichury różnią się od tych występujących latem swoją długotrwałością, ponieważ mogą siać zniszczenie nawet ponad dobę. Na co uważać w czasie jazdy ...