Jeśli chodzi o vana to proponuję 7 osobową Hondę Stream. Minusy są takie, że auto nie było sprzedawane w Polsce, ale było w Niemczech. Jeśli mamy rozłożony ostatni rząd siedzeń bagażnik ma pojemność 158l, czli praktycznie go nie ma. Były w nim tylko dwa silniki 1.7 o 2.0. Tył samochodu nie należy do ładnych. Teraz plusy: Auto bazuje na VII gen civica, więc i silniki są jak w civicu. 1.7 ma 125KM i łatwo będzie nam o części. 2.0 ma 156KM (w civicu 160) i jest na dwóch wałkach rozrządu. Nie wiem jak te silniki znoszą LPG, ale mam już drugą hondę z LPG, wymieniam co trzeba na czas i nie mam z nią żadnych problemów. Jeśli potrzeba nam tylko 5 miejsc siedzących bagażnik powiększa się nam do 718l, więc jest bardzo duży. Jak już złożymy następny rząd siedzeń mamy 1520l.
Moja druga propozycja to Honda CRV. Od 2002r bagażnik urósł w niej do 525l. Do tego napęd
4x4 i co najlepsze gdy mamy LPG, nie zmienia to wielkości bagażnika ponieważ butla wchodzi we wnękę, która jest na koło zapasowe a zapas oryginalnie zawieszony jest na tylnych drzwiach, więc jak dla LPG to idealna sprawa. Osobiście wkurza mnie latający zapas po bagażniku a tu już tego problemu nie ma.