Auto dla singla (ale nie piczomagnes) do 9 000

26 Gru 2016, 21:54

Cześć wszystkim,

Mam do wydania 8000, maks 9000 (pakiet startowy jest osobnym budżetem, mam odłożone plus z kolejnej pensji gotówka).

Jestem singlem, nie szukam piczomagnesu - chcę samemu cieszyć się jazdą. Nie chcę szpanować przed remizą czy na parkingu pod Biedronką. Auto posłuży mi na dojazdy do pracy (15 km dziennie) i na uczelnię (łącznie: 800 km w miesiącu), zatem miesięcznie około 1200 km przebiegu. Po prostu chcę mieć coś z życia za niezbyt wygórowaną cenę.

Nie mam kompletnie pomysłu co kupić. Podoba mi się Alfa 156 (1.9 JTD będzie okej przy takich przebiegach?), ale większość to auta z Selespeed i TS.
Albo taki 206 CC byłby świetny, ale jak on wygląda z tyłu :no: , poza tym garażu nie mam, szkoda kasy na udziwnienia. Dobrze myślę?

Jestem z Radomia, szukam do 100 km ze wskazaniem na większe miejscowości (Warszawa, Kielce, Lublin).
Jeżeli nie znajdę nic w tej kwocie to podwyższę budżet do 12 000, ale wątpię w dobry zakup. Skończy się na Golfie pewnie :cry:

Wrzucam coś na wzór, żebyście nie mówili że jestem leniwy:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (najwyżej nic nie będę jadł przez dwa tygodnie...)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - auto idealne :mrgreen:
Więcej pomysłów nie mam. Pomóżcie.

PS Nie jestem studentem prawa ani wege i nie ćwiczę crossfitu.
giennadij
Obserwowany

Auto: Nie mam

26 Gru 2016, 22:13

Civic VI Coupe, Hyundai Coupe
Jakbyś dołożył to:
Civic VII Coupe, Prelude, Celica, Eclipse 2, E36 Coupe z R6 pod maską

Edit: Astra 2 Bertone, 406 Coupe

PS Nie jestem studentem prawa ani wege i nie ćwiczę crossfitu.

A na wykopie siedzisz? :D
Mirek2137
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 04 2012
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Bleble
Silnik: 6,9
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1913

26 Gru 2016, 22:59

Mirek2137 napisał(a):A na wykopie siedzisz?

Oczywiście że nie, jakbym tam siedział to tam bym pytał Mirków :D
giennadij
Obserwowany

27 Gru 2016, 15:30

Z tych co podałeś to najlepiej wygląda/wyglądała Toyota Paseo,CRX spoko auto ale w tym stanie co sprzedaje to raczej dla jakiegoś "tjuningowca" który lubi sobie podłubać od czasu do czasu,chyba żebyś znalazł w stanie fabrycznym z drobnymi modyfikacjami (ale takiego to ze świecą szukać), natomiast z linku Cougara najlepiej/najciekawiej wyszła płeć piękna - kobieta :D

Sprawdź
Citroena Xsarę 1.6/2.0
Hondę Civic VI coupe / Accord coupe
Może Volvo C70
Mazda 323/323F 3D ale to takie HB niż coupe
Albo taki egzotyk
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] kilka miesięcy temu obserwowałem go i wisiał wcześniej za ok 4k i był z okolic Poznania.
Wpisz w google "Rover 216 Gti Wielkopolskie" i pierwsze zdjęcia w grafice
Kieł
Stały forumowicz

27 Gru 2016, 15:49

Kieł napisał(a):Może Volvo C70
kapkę mało na fajny egzemplarz
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

27 Gru 2016, 22:25

Paseo :ok: Przymierzałem się kilka lat temu do tego auta, fajny, mały popierdzielacz, ale 8k to trochę przesada.
Dorzucę do zestawienia saab'a 9-3 I (krokodyla).
Co do 156 - na dieselka te 15km trochę przymało, ale busso jak najbardziej możesz szukać (o ile akceptujesz droższy zawias i ewentualne drażniące usterki - a skoro wrzuciłeś sam ten model to myślę, że zdajesz sobie z tego sprawę)
Podbijam 406 coupe jako fajną opcję
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autobus Mercedes-Benz Travego dla klubu Legia Warszawa
    Legendarny klub warszawski – Legia Warszawa otrzymał luksusowy autobus turystyczny Mercedes-Benz Travego. Piłkarzom został on po raz pierwszy zaprezentowany 28 stycznia rano, odbierając na lotnisku legionistów ...

28 Gru 2016, 00:01

A ja bym za paseo zaproponował 5k max 6k jak byłaby w idealnym stanie. I tak drożej nie sprzedadzą :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe