Witam. Moja 20-to letnia Suzi już się sypie i szukam czegoś na wymianę. Szukając po necie opinii trafiłem na to forum i od 4 dni czytam, porównuję znowu czytam i coraz głupszy jestem i bardziej zdezorientowany
Moje wymagania:
-
auto dla 2 osób (po 50-ce) do miasteczka w górach! + 2-3 wyjazdy w roku gdzieś dalej. Żaden demon prędkości czy wyprzedzania (żona boi się autostrad, więc podróże raczej spokojnie bocznymi drogami)
-silnik nadający się do gazu
-5 drzwi - kombi albo hatchback, sedan to ostateczna ostateczność.
-
cena do ok 15k za samochódRocznie pokonuje ok 5.000 km (moją Suzi w 8 lat nie zrobiłem 40k ![Uśmiechnięty :)]()
Celuję w segment B/C.
Z aut mniejszych wybór padał na:
Grande Punto (
faworyt),
C3,
Peugeot 207 (bardziej SW mi się widzi, ale czy w tej kwocie dostać można coś wartościowego??)
Z większych:
Astra H (hatchback)- cena chyba nie dla mnie,
307 (hatchback),
Fiat Bravo (ale chyba nie osiągalna cenowo)
No i Renault ale megan III za droga, II podobno awaryjna...
Na forach różne opinie są o autach, jedni polecają inni odradzają, stąd moje dylematy.
Największym problemem są handlarze, trochę strach u nich kupować a w okolicy mała oferta od prywatnych
![Smutny :(]()
to co wynalazłem i pasuje do moich wymagań:
GP-
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - nie za słaby sinik?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do oferty na Olx wygasł] - nie za tani?
Proszę o jakieś porady i z góry dziękuję
![Uśmiechnięty :)]()
PS. mam kolegę mechanika, u którego naprawiam auta od 25 lat - autoryzowany serwis citroen/peugeot