Auto dla studenta DIESEL only

31 Paź 2010, 11:51

nie wywołuj wilka z lasu ;-)
Jeśli nie Fiat to może Lancia Kappa z JTD ???
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

31 Paź 2010, 12:35

Śmieszy mnie takie podejście do sprawy. Nie kupię Fiata czy Kii. Dlaczego? Bo to Fiat/Kia.

Kappa ok, może też Lybra? Vectra B, Peugeot 406, Carisma, Mondeo MKII.
Powodzenia życzę w poszukiwaniach.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

31 Paź 2010, 12:38

Jak to stasiowski nie słyszałeś dlaczego Fiata sie nie kupuje?Bo przecież istnieją stereotypy że on sie psuje i wogóle..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Paź 2010, 12:39

Jak to dlaczego ? Nie wiesz że to wstyd jeździć czymś innym niż auto niemieckie (oczywiście opel i ford tez odpada) ;-)
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

31 Paź 2010, 12:43

Daj spokój, w ogóle nie wiem po co takie propozycje, na samym początku mogliście mu napisać że nic lepszego jak boskie E36 nie kupi za te pieniądze.
Moim zdaniem z takim podejściem szkoda zagłębiać się dalej w temat.
Jak nie Boskie E36 to kup sobie Golfa IV/ Passata 1.9 TDI jak 3/4 polaków o ile jakiegoś w miarę ładnego znajdziesz za te pieniądze.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

31 Paź 2010, 12:44

witam, a co powiecie wogole o takim autku [link do oferty na Allegro wygasł] i wogole cos o alfach , bo tez jestem na etapie poszukiwan samochodu i czy alfa to dobry wybor czy moze duze koszty napraw? psuja sie czesto?
siwy_8
Nowicjusz

Miejscowość: Będziemyśl
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Coupé – klasyka gatunku
    Kiedy myślimy o samochodzie sportowym, najczęściej do głowy przychodzi nam opływowe coupé. Ale nadwozie tego typu jest tak naprawdę starsze niż motoryzacja. Słowo coupé pochodzi z języka francuskiego, w dosłownym ...

31 Paź 2010, 12:46

Na forum jest dość tematów odnośnie Alf 156, wystarczy wykazać odrobinę chęci i poszukać.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

31 Paź 2010, 12:54

No dokładnie..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

31 Paź 2010, 15:06

Daro20VT napisał(a):
karpik123 napisał(a):Dzięki za rady, ale moje męskie ego znacznie by podupadło gdybym kupił fiata ;) Zapomniałem dodać w wymaganiach:
* Fiatowi, Dacii, Kii, mówię stanowcze NIE =)

A dlaczego? Nie rozumiem :roll:

No to proszę !
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Teraz będziesz kozak na dzielni bo będziesz miał "Baware" :roll: ...

Ależ Panowie, dyskusja potoczyła się w złym kierunku, Burakowozu jakim jest BMW również nie biorę pod uwagę.
Carisma.... to jest jakieś rozwiązanie, dziękuje za pomysł.
Jestem normalnym młodym człowiekiem a nie wyznawcą JP, więc prosze skończmy dyskusje o e36.
Dlaczego Fiat/Kia/Dacia nie? Tak samo jak LPG, mam swoje powody, nie chce ich tutaj podawać ponieważ z kreatywnej dyskusji temat zmieni się w zbiór obelg na mój temat, dlatego proszę Was, uszanujcie moje gusta.
Niemniej jednak dziękuje za dotychczasowe odpowiedzi i czekam na więcej ;)
karpik123
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

31 Paź 2010, 18:00

więc tak.
jak chcesz mieć piękne auto i masz na dobrego mechanika lub twój chrzestny takim jest :wink: to może coś takiego. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
jak chcesz naprawiać samochód u Mietka w stodole albo wcale to tylko stara konstrukcja WV [link do oferty na Allegro wygasł]. i jeszcze nie zawodny Japończyk tym razem made in japan. hehe[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
kafe466
Początkujący

Miejscowość: wawa

31 Paź 2010, 23:30

Alfa 156 w dieslu do 10tys.zł?Życze powodzenia w zakupie..
Barol
Awatar użytkownika

01 Lis 2010, 00:10

no ta z linku wygląda w miarę ok. 2 właściciel, 4 lata śmigał. to ile według ciebie powinna kosztować 12 letnia alfa w dizlu? na alegro w tym roczniku tylko dwie alfy stoją powyżej 11 tyś. reszta to okolice właśnie 10 tyś
kafe466
Początkujący

01 Lis 2010, 09:15

Tak myślałem ile powinna kosztować i na allegro są :roll: to nie są tylko moje słowa,spytaj fanów marki oni Ci powiedzą po ile stoją a co do allegro to wy wszyscy wierzycie w takie okazje?A widział ktoś te auta w realu?Jak zobaczycie je w realu to możemy pogadać.. za 10tys.zł to można sobie kupić Alfe 156 w benzynce a nie w dieslu.
Barol
Awatar użytkownika

01 Lis 2010, 11:52

ale ja nie mówię o jakiś tam okazjach ale o normalnych ogłoszeniach jakimi sam się zresztą często posługujesz. no to może alfa od alfisty z forum alfy, trochę podrapana ale i cena atrakcyjna.
http://www.forum.alfaholicy.org/samochody/38049-156_1_9jtd_1998r.html
a ta była ceniona na 11tyś do negocjacji, więc poszła pewnie też coś bliżej 10tyś jak nie mniej
http://www.forum.alfaholicy.org/samochody/26546-alfa_156_1_9_jtd_1998r_czarna.html . więc proszę, nie opowiadaj głupot.
kafe466
Początkujący

01 Lis 2010, 15:08

Tyle, że te Alfy to właśnie sypiące się wraki zazwyczaj, stąd taka cena.
Alfa zaniedbana jest prawie niesprzedawalna więc i cena musi być niska.
Mój znajomy który jest Alfisti szukał Alfy przez ponad pół roku a śledzi regularnie alfacholików czy Lancia team lub forzaitalia, sam stwierdził po przebadaniu egzemplarzy z forumowych ogłoszeń, że te 156 to po prostu wraki których właściciele chcą się pozbyć zanim trzeba będzie w nie wpakować grube pieniądze.
To, że samochód jest od forumowicza nic nie znaczy.
Więc może zamiast zarzucać komuś, że opowiada głupoty sam zgłęb temat.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000