Auto dla wysokiego

28 Gru 2009, 23:51

witam

Jakie Byście polecili auto na początek
kariery kierowcy dla osoby dość wysokiej (190cm) i dobrze zbudowanej (110kg).
Z tym, że auto ma być przede wszystkim do jazdy
do pracy, więc cena do ok.2500zł, żeby mało paliło.

Myślałem żeby polecić Fiata CC 900 lub 1100.

A Wy co byście polecili?
mandarek
Nowicjusz

Miejscowość: Wawa

29 Gru 2009, 01:47

W fiacie napewno bedzie ci za malo miejsca. Ja przy wzroscie 178cm i 75kg wagi (w swoim seicento) czasem nie mieszcze sie z pasazerem (koks :P) czasem kolanow przeszkadza w zmianie biegow i za malo miejsca na nogi ogolnie (bardzo malo).
Jezeli mowisz ze jestes dobrze zbudowany i szeroki w barach to napewno nie CC.
Celowal bym bardziej w tico, albo badz co badz w forda fieste
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

29 Gru 2009, 09:08

A ja poleciłbym Ci za te pieniądze Forda Sierrę.
Nie powinieneś narzekać na brak miejsca, może jeszcze Polonez Atu Plus - za tą kaskę można dostać całkiem ciekawy egzemplarz, choć ostatnio jak przeglądałem allegro to wpadłem na poldka caro plus za prawie 8 tyś a był zwyczajny - poza radiem nie miał nic nadzwyczajnego, napisałem do sprzedawcy czemu cen taka wysoka a ten odpisał "Bo auto ma oryginalny przebieg 49tyś km."
Generalnie przy dobrym ustawieniu fotela w polonezie mieszczą się dość duże osoby.
stasiowski121

29 Gru 2009, 09:22

Jak daleko do tej pracy? Jeśli nie 200 km to spokojnie da się podróżować CC, tylko, że on wcale mało nie pali.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

29 Gru 2009, 09:40

Ja tak jak jeden z przedmowcow Sierra albo Polonez,ale od siebie dorzuce VW Golfa II z silnikiem 1.3 ktory jest dobry pod LPG i ten silnik bez wiekszych problemow zrobi 500-600tkm
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Gru 2009, 13:05

Audi 100 cygaro masz szansę wyrwać w niezłym stanie, a to auto jest wieeelkie, wygodne i bardzo dobre, tylko wygląd niektórych odstrasza, z LPG dostaniesz i na dojazdy do pracy super - tanio i wygodnie. Foemka - raczej przewożenie "koksów" i miejsce pod pasażerów to nie jest priorytetowa sprawa w aucie i to, czy oni się zmieszczą. :wink:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy nowy Lexus CT zyska napęd elektryczny?
    Brytyjski magazyn Auto Express analizuje przyszłość popularnego w Europie Lexusa CT 200h przewidując, że nowa generacja samochodu, oparta na platformie TNGA pojawi się w 2020 roku i – w przeciwieństwie do aktualnego ...