Auto do 0,5k

23 Paź 2010, 21:07

Nie pamiętam od którego roku były produkowane fl-e ale koniec produkcji nastąpił w 1994 bo potem już weszły el czyli eleganty.Z tego co wiem mozna było dorwać fl-a z najlepszym wyposażeniem ale jakie było tego nie pamiętam.Pralke to co środka jakoś upchniesz jak fotel pasażera wywalisz.Powiedz skąd jesteś to może co wylukam na allegro.

zawsze też można poszukać bisa,klapa otwierana z tyłu no i chyba kanapa nawet składana była [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Paź 2010, 21:54

bonifacy napisał(a):,5k

Analfabetą jesteś czy jak?
Pół kilo to możesz kupić kartofli na bazarze albo pomidorów w Biedronce, a jeśli już chcesz kupić cztery kółka to za 500zł (pięćset złotych) :idea:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

23 Paź 2010, 22:55

każdy wie że K znaczy 1000 czy kilo czy metrów czy tysięcy

polonez kombi karawan? wystarczy na pralkę ?
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

23 Paź 2010, 23:04

Chyba Truck albo Cargo
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

23 Paź 2010, 23:09

jak potrzeba miejsca to tu 5 osobowy a na tyle miejsce leżace i killka siedzących heh głupi żarcik foto merc wiec full opcja pełen lux
[link do oferty na Allegro wygasł]
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

23 Paź 2010, 23:14

też nie głupie :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

28 Paź 2010, 22:06

A powiedzcie mi czy jak kupie jakie auto za te 0,5 k , no powiedzmy uszkodzone , po okazyjnej cenie , warte rynkowo np. 3 k , to powinienem odwiedzić Urząd skarbowy ?
Ostatnio edytowany przez bonifacy 29 Paź 2010, 19:49, edytowano w sumie 2 razy
bonifacy
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

29 Paź 2010, 12:53

A gdzie ów auta szukasz? Mazowieckie?

Za ok. 600-800zł mógłbym uczciwie odsprzedać swoje Uno, szukam czegoś lepszego... Warunki, które podałeś spełnia
- pali tyle co nic
- części kosztuja tyle co bilet autobusowy (ostatnia naprawa wyniosła mnie 50zł)
- jeździ

Asfaltu może nie zwija ;) Dodam, że po złożeniu tylnej kanapy (kilka sekund) mieści się w nim rower. Gwoli reklamy!

Generalnie, popytaj znajomych by pytali znajomych itp, sporo jest osób mających 12+ letnie auta z jakimś drobnym defektem (zupełnie nie wpływającym na bezpieczeństwo/komfort jazdy) np. wgniecenie, rdza czy coś i mają problem ze sprzedaniem, mimo iż auto do jeżdżenia jak najbardziej się nadaje. Za tę cenę da się kupić coś, czym będzie się dało no nie wiem, odwieźć dziewczynę, z "przyszpanowaniem" samym autem może nieco gorzej :)
GK
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

29 Paź 2010, 13:22

GK napisał(a):z "przyszpanowaniem" samym autem może nieco gorzej :)

Ale plusa za odwagę dostaniesz :wink:
ggmarszal
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radziechowy

29 Paź 2010, 13:32

Ja bym kupił na twoim miejscu malucha. Za te pieniądze jest sporo maluszków. Asfaltu to nie zwinie ale z czasem może sobie go stuningujesz? Wtedy byłby szpan podjechać bajerowym malczakiem :)
Marinox
Nowicjusz

Miejscowość: Wereszcze Duże

29 Paź 2010, 13:51

Marinox napisał(a):Ja bym kupił na twoim miejscu malucha. Za te pieniądze jest sporo maluszków. Asfaltu to nie zwinie ale z czasem może sobie go stuningujesz? Wtedy byłby szpan podjechać bajerowym malczakiem :)

To ja do swojego UNO mogę dorzucić nieco europalet jako zestaw do tuningu "zrób to sam"!
GK
Nowicjusz

29 Paź 2010, 13:58

Marinox napisał(a):Ja bym kupił na twoim miejscu malucha. Za te pieniądze jest sporo maluszków. Asfaltu to nie zwinie ale z czasem może sobie go stuningujesz? Wtedy byłby szpan podjechać bajerowym malczakiem :)

Jak ma kupić malucha to niech lepiej już przeznaczy te pieniądze na KM. Nie wiem, czy ten temat to żart, jeżeli nie to albo odpuść temat albo szukaj czegoś w stylu polonez/125p/favra albo jakaś stara łada itp. Pamiętaj tylko, że koszty posiadania samochodu szybko zwielokrotnią jego cenę zakupu.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

29 Paź 2010, 14:07

jiGsaw napisał(a):

Jak ma kupić malucha to niech lepiej już przeznaczy te pieniądze na KM. Nie wiem, czy ten temat to żart, jeżeli nie to albo odpuść temat albo szukaj czegoś w stylu polonez/125p/favra albo jakaś stara łada itp. Pamiętaj tylko, że koszty posiadania samochodu szybko zwielokrotnią jego cenę zakupu.

Niekoniecznie - jak pisałem wcześniej, sporo osób ma problem ze sprzedaniem aut które "jeżdżą" ale nic ponadto (np mają jakąś rdzę, wgniecenie czy coś i wszyscy tylko na to patrzą).
GK
Nowicjusz

29 Paź 2010, 16:44

Zazwyczaj auta za grosze które jeszcze jako tako jeżdzą szybko znajdują nowych właścicieli więc jeśli sie już znajdzie konkretną oferte to szybko trzeba sie decydować.A co do tuningu malucha to tanim kosztem da sie zrobić malca co wmiare ładnie wygląda a nie wiejski tuning itp.
Barol
Awatar użytkownika

29 Paź 2010, 17:24

barol91 napisał(a):Zazwyczaj auta za grosze które jeszcze jako tako jeżdzą szybko znajdują nowych właścicieli więc jeśli sie już znajdzie konkretną oferte to szybko trzeba sie decydować.A co do tuningu malucha to tanim kosztem da sie zrobić malca co wmiare ładnie wygląda a nie wiejski tuning itp.

Właśnie. Wystarczą nawet inne zderzaki i spoiler i już się wszystkim podoba :)
A jak się chcę jeszcze ładniejszego malucha to włoży trochę kasy i będzie fura wzbudzająca respect. I taki maluszek na pewno szybko by znalazł nabywcę po wystawieniu go na sprzedaż.
Marinox
Nowicjusz

Miejscowość: Wereszcze Duże