REKLAMA
Cześć. W grudniu, kiedy już prawdopodobnie uzbieram taką kwotę, zamierzam zakupić swoje własne auto. Obecnym Mietkiem jezdze już równo 2 lata, jest na ojca, więc zniżek brak. Do sierpnia robiłem nim w miesiącu 8km dziennie(do szkoły, od lipca do pracy) + w weekendy ok. 250 km. Czyli na miesiąc z 400km.
Dziewczyny już nie mam, ale od października zaczną się dojazdy na studia (50km w obie strony, 3x w tygodniu co jakiś czas) i praca 4 km od domu.
Już około 2 tygodnie przeglądam i czytam fora internetowe i OLX i póki co to moje typy:
Seat Ibiza III 1,2(na łańcuszku, ale 3 cylindry ...)
BMW E36 (wiadomo - BMW)
Fiat Stilo (coś odkrytego ostatnio i taniego oraz fajnego, ale nie wiem nic o nim czy warto. Kupic szybciej, pojeździć, zbierać na lepsze i sprzedać ?)
Ford Mondeo(na krawędzi 10k)
Opel Astra G (podobno dobrze się spisuje)
Lista w kolejności chęci kupna. Buma to marzenie młodego chłopaka, szczególnie po braku wygody w Mietku. Nie mam ciężkiej nogi, więc auto nie będzie katowane. Silnik najlepiej mimo wszystko benzyna w kilkunastoletnich autach. Spalania nic w a160 nie przebije to zbytnio się nie liczy :p
Województwo: pomorskie (Czluchow, tereny ostatnich nawalnic)
Mam nadzieję,że wszystko opisałem, jeśli nie to od razu dopowiem. Także proszę o porady- co brać i na co zwrócić uwagę.