Auto do 10. Seat vs Alfa.

17 Lip 2013, 23:19

Witam
Planuję za parę miesięcy zakupić samochód. Głównie zastanawiałem się nad alfą 166 lub Seatem Ibizą III cupra. Wiem, że to całkowicie zróżnicowane auta, mimo to wpadły mi w oko. Prosiłbym o radę.. Z góry dziękuję i pozdrawiam ! :)
Frogisl
Nowicjusz

Auto: Nie mam

18 Lip 2013, 00:20

Nie kupisz tych aut w tej kasie, jak już ibiza to zwykła 1,2 z co najwyżej doklejonym znaczkiem na klapie.
Te ibizy są dość fajne jak na auto za 10k. choć ja bym się bardziej oglądał za Leonem I gen lub W202 po lifcie.
kompresor
Nowicjusz

Auto: turbostang
Paliwo: Benzyna

18 Lip 2013, 05:52

Za te pieniądze zapomnij o tych autach,Leona nawet będzie ciężko kupić.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Lip 2013, 15:04

Na dobrą Cupre musiał byś wydać ~17 tys. Za te pieniądze dostaniesz zadbaną Ibize 2 FL :)
tdloverr
Początkujący

Miejscowość: poznan

18 Lip 2013, 23:24

ajj mój błąd.. Oczywiście chodziło o Ibizę II cupre ( 1.8 155km - diesel raczej odpada ).
Co do alfy, to przecież jest ich mnóstwo.. ceny wahają się od 5tys w górę. Także sądzę, że za 10tys spokojnie dostanę dobry egzemplarz. Tutaj przykład ładnej 166 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] oraz seacik, tylko trochę za drogi [link do Tablica wygasł] .
Frogisl
Nowicjusz

19 Lip 2013, 06:31

Masz racje ofert jest dużo ale najpierw jedz sobie je obejrzyj a potem możemy porozmawiać :wink:
Ta Cupra wcale nie jest za droga,jeśli auto jest utrzymane w dobrym stanie to cena jest odpowiednia.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryczna jazda bez ładowania z gniazdka
    Brytyjski oddział jednej z wiodących marek zaprosił swoich klientów do przeprowadzenia szeroko zakrojonego testu samochodów hybrydowych. Okazało się, że samochody hybrydowe poruszały się na samym silniku elektrycznym ...
    XVII Moto-Piknik i Otwarty Puchar Polski WST / relacja
    "XVII Moto-Piknik za nami. Sobotnie opady deszczu nie nastrajały optymistycznie, jednak w niedzielę pogoda okazała się łaskawa. Dziękujemy wszystkim zawodnikom, kibicom i osobom które wspierają nas za dzielne towarzyszenie ...

19 Lip 2013, 07:36

Jak będziesz oglądał jakąś 166, stań za autem i popatrz na tylne koła. Jeśli układają się tak |--\ albo /--\ będzie cię czekać remont tylnego zawieszenia (przednie zazwyczaj też leży przy aucie za takie pieniądze :)
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

20 Lip 2013, 05:06

" Za droga " w sensie, że nie mieści się w moim budżecie, a nie że nie jest tego warta :)
Alfe, chyba sobię odpuszczę, bardziej skłaniam się ku ibizie, będę szukał przez te parę miesięcy, może znajdę jakiś rodzynek :D
Frogisl
Nowicjusz

20 Lip 2013, 07:29

Barol
Awatar użytkownika

21 Lip 2013, 18:20

Alfa 166 to limuzyna, auto fajne, ale części kilka razy droższe od Seata i masa auta robi swoje, Alfa waży 2 razy tyle co Seat, więc spalanie też będzie duże nawet jakbyś kupił w dieslu.
IPman
Początkujący

Auto: Maserati 3200GT
Silnik: 3,2 368KM
Paliwo: Inne