Auto do 10 tyś - dojazd do pracy oraz długie dystanse (PL - NL)

15 Sty 2016, 21:04

Witam, patrzę powoli za jakimś samochodem, odłożyłem już sporą część, kwestia 2 tyg jak uzbieram resztę. Chce kupić samochód do 10 tyś złotych. Dojazd do pracy (~ 45km), do miasta na zakupy, ale co ważne do Polski. Mieszkam w Holandii i obecnie jazda busem nie jest mi wsmak - brak wygody i dość duże kwoty. Jak będę miał auto będę zbierał ekipę i koszty zredukują się do minimum, dzięki czemu będę chciał jeździć co 2-3tygodnie (1050km). Na pewno odpada jakieś auto 3drzwiowe/sportowe. Ważna będzie wygodna, podróż w 4 osoby, bagażnik nie musi być duży (nie specjalnie przepadam za kombi, ale rozważę również taką propozycje ,jeśli się pojawi). Bagażnik na parę toreb i graty. Miałem kiedyś BMW e36 sedan i myślę, że bagażnik o podobnych gabarytach w zupełności by wystarczył. Myślałem o oplu vectra, 2004r sedan w dieslu.

PS. Nie proponujcie też raczej mini-wanów, auto też ma służyć na jakieś podróże wakacyjne. Jestem młody (19 lat) i po prostu chce coś mało "obciachowego", aby móc się również pokazać ze znajomymi ;) - myślę, że każdy rozumie o co chodzi.
grzechuso
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 04 2015
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: nie mam

16 Sty 2016, 11:38

grzechuso napisał(a):Myślałem o oplu vectra, 2004r sedan w dieslu.

Vectra C za 10 tysięcy to będzie złom. Jak chcesz diesla to pamiętaj, że należy unikać krótkich tras (>10km) na zimnym silniku.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi ASX, LANCER i COLT z instalacjami LPG
    W polskich salonach Mitsubishi Motors są już dostępne modele ASX, Lancer i Colt z instalacjami LPG z pełną gwarancją. W takie instalacje można wyposażyć zarówno nowe samochody, jak i używane modele marki Mitsubishi. ...