Auto do 10 tys. - Pomóżcie :D (ostatnia chwila)

04 Mar 2008, 16:15

Witam!
Wiem że tych takich tematów jest już na forum mnóstwo, ale chciałem jeszcze raz poprosić was o pomoc (już raz prosiłem :D )
Otóż właśnie sprzedałem swoje auto i lada dzień wybieram się zagranicę po coś nowego. Dzięki wam byłem już przekonany co do civica ale zapytać się jeszcze raz nie zaszkodzi.
A więc pod uwagę biorę te auta:
-Toyota Corolla
-Renaul Megane
-Mazda 323f
-Honda Civic

Oczywiście mówię o modelach po 1997 roku.
Najbardziej interesuje mnie wasze zdanie na temat pozostałych 3 aut, tzn. czy są wadliwe, jak z blacharką :lol: , jak z dostępnością i ceną części zamiennych.

Czekam na jakieś odpowiedzi bo wiem że mi znowu pomożecie :wink:
gambitx
Nowicjusz

04 Mar 2008, 16:50

renault sobie odpusc
czy jest sens jechac po japonca za granice? :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

04 Mar 2008, 18:05

Pawlo napisał(a):renault sobie odpusc
czy jest sens jechac po japonca za granice? :)

może kupię go w Polsce...

Bardziej interesuje mnie twoja wypowiedz abym odpuścił sobie renówkę,
dlaczego?

A które z tych aut wg was jest lepszym wyborem
Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

lub
Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
gambitx
Nowicjusz

04 Mar 2008, 19:54

Z tego co wymieniłeś to skłaniałbym się tylko do Mazdy 323f i Civic'a.

Znajomy posiada Maździe i nie narzeka, sam się nią przejechałem parę razy i muszę powiedzieć że chodzi pięknie. Co prawda wydał lekko ponad 10 kafli, ale minimalnie. Elastyczny silnik, w miarę mało pali... Wg mnie jest do najlepszy kompromis pomiędzy samochodem hmm rodzinnym, a lekko sportowym w "kupecie", 4 drzwi, dość przestronny, tylko wyższe osoby siedząc z tyłu mogą mieć problem i zahaczać głową o podsufitkę jak Ja :), a no i problemem jest malutka szybka z tyłu przez którą prawie nic nie widać :/.

Co do Civica to nic nie mogę powiedzieć oprócz tego co słyszałem, sam się ku niemu składam z kupnem, chodzi mi o 5 gen. Więc nie będę się rozpisywał bo to co Ja wiem, to pewnie już Ty wiesz też :)

Pozdrawiam.
Rafo
Nowicjusz

20 Gru 2009, 16:40

Honda Civic bedzie samochodem godnym uwagi,równiesz nissan almera lub primerra.Zobacz ASTRE I z konca produkcji,jest godna uwagi,pozdrawiam
Kowalsky
Łukaszek
Początkujący

Miejscowość: Hajnówka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik benzynowy 1.6 SIDI Turbo - Opel
    Ta nowoczesna czterocylindrowa jednostka benzynowa z bezpośrednim wtryskiem paliwa jest produkowana w dwóch konfiguracjach. Wersja Eco Turbo o mocy 125 kW/170 KM i maksymalnym momencie obrotowym 280 Nm została skonstruowana ...