Auto do 10 tys

20 Gru 2009, 14:44

witam,jakiś czas temu odebrałem prawko no i przyszedł czas coś kupić...mam 10 tys na auto ale sam za bardzo nie wiem co kupić typuje na :
opel vectra 1.6 16v
bmw e36 1.6
mercedes c klasa 1.8
zależy mi żeby było wygodne i w miare miało przestrzeni w środku no i żeby wyposażenie nie było najgorsze,no i oczywiście żeby ceny części były ,,rozsądne'' :wink: co polecacie?może macie jakieś swoje typy?
pawel262144
Nowicjusz

Miejscowość: dolny śląsk

20 Gru 2009, 15:37

witam,
mam identyczny problem, bo rowniez szukam samochodu do 10k i z twoich typow pasowal by mi chyba tylko mercedes, bo vectra ma dosc srednie opinie, a do tych starszych bmw mam jako taka niechec. Ja od siebie dodalbym moze Forda Focusa (ktory mi najbardziej chyba przypadl do gustu), Nissana Primere i Honde Civic
max07
Nowicjusz

Miejscowość: Internet

20 Gru 2009, 15:48

skoro masz 10 tyś to szukaj auta za ok. 8 tyś, zawsze trzeba coś zostawić na ubezpieczenie, ewentualne naprawy, paliwo itp. Najlepiej benzynke kup, wiekszy wybor i mniejsze przebiegi latwiej znalesc.
Moje propozycje:
- opel vectra b ( lepiej silnik 1.8 115/125KM )
- honda civic (1.4 chyba 90 KM)
- mitsubishi carisma 1,6 cos ponad 100KM ( jesli znajdzie sie cos w tej cenie ciekawego)
- golf 3

Mercedesy i Bmw w takiej cenie to pewnie beda dojechane porzadnie.Najlepiej bierz to co ci sie podoba aby w dobrym stanie, pojedz z ojcem jak sie zna lub jak masz to jakis znajomy mechanik bo potem mozesz zalowac wyboru...
KoXiK
Nowicjusz

Miejscowość: z Polski

20 Gru 2009, 15:57

Carisme odpuść. I generacja nie była najlepsza a II za te pieniądze nie kupisz.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

20 Gru 2009, 16:00

ja właśnie chce benzynke,o spalanie się specjalnie nie martwie głównie chodzi mi o to żeby w miare dobrze wyglądał i się prezentował,ważną rzeczą dla mnie jest przestrzeń :wink:,i chce żebym nie musiał co chwile biegać po warsztatach go robić
pawel262144
Nowicjusz

20 Gru 2009, 16:04

Tak jak napisałeś Mercedes C klase jest dobrym wyborem, jeśli cenisz sobie komfort jazdy, jakość wykonania i niezawodność. Możesz także zobaczyć W124, w benzynce jeszcze może znajdziesz zadbany egzemplarz.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

20 Gru 2009, 16:10

Tylko wiedz ze merol napewno nie bedzie "taniutki" w sumie czesci uzywane nie sa az tak drogie ale porownujac naprzyklad ceny merca do vectry bedzie roznica. A vectre polecam 2.0 136km ostatnio sobie na parkingu jezdzilem osniezyonym i powiem szczerze: Wypas!
Bardzo dobrze sie jezdzi tym autkiem i swietnie przyspiesza.
A merc jak merc wiadomo klasa sama w sobie, tylko uwazaj na disle bo czesto sa zajechane
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

20 Gru 2009, 16:41

Ceny części do Mercedesa są tanie, do tych nowych może nie, ale do starych są tanie. A poza tym jazda Mercedesem a Oplem to jak niebo a ziemia :grin: tylko warto poszukać dobrego egzemplarza, niż znaleźć jakiegoś strucla i potem narzekać, że Mercedes się psuję itp.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

20 Gru 2009, 16:49

Mercedesy długo się trzymają...
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

20 Gru 2009, 17:10

A mam pytanie bo dzis jak wracalem do domu widzialem merola (chyba w124) w kombi a z tylu bylo napisane 220 TE moze mi ktos powiedziec co to za silnik? Bo nie moge nigdzie znalezc, tak sie zapatrzylem na znaczek ze nie pamietam jaki to byl model
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

20 Gru 2009, 17:37

Honda Civic najlepszy wybór albo nissan almera albo primerra. Polecam równiesz astre I z konca produkcji np.2.0 150Km Pozdrawiam
Kowalsky
Łukaszek
Początkujący

Miejscowość: Hajnówka

23 Gru 2009, 11:11

KaczorLSM jesteś w wielkim błędzie co do Carismy. Przed jej kupnem( mam I generację ) też słyszałem takie opinię jak twoja, a to po prostu jakiś stereotyp. Mam te autko prawie 3 lata i nie musiałem z nim zupełnie nic robić. W naszym kraju panuje uprzedzenie do takich samochodów, np. Mitsubishi. Według Polaków to jak samochód jest niemiecki albo honda.toyota,mazda to jakie by one nie były zawsze są najlepsze, a nie dostrzegają innych solidnych marek.
halinin67
Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie

23 Gru 2009, 12:44

foemka napisał(a):A mam pytanie bo dzis jak wracalem do domu widzialem merola (chyba w124) w kombi a z tylu bylo napisane 220 TE moze mi ktos powiedziec co to za silnik? Bo nie moge nigdzie znalezc, tak sie zapatrzylem na znaczek ze nie pamietam jaki to byl model

220TE oznacza, 220 czyli pojemność silnika 2.2, T oznacza kombi, E benzyna.
Jest to benzynowy silnik o mocy 150km, 4 cylindrowy, 4 zawory na cylinder.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

23 Gru 2009, 12:47

Po tym co masz napisane w "auto:" wnioskuję, że albo już kupiłeś albo BMW siedzi w Tobie i nie ma sensu niczego innego brać, bo i tak będziesz myślał o BMW. Do 10tys urwiesz ładne E36 sedan z początku produkcji, bierz silnik 1.8, a najlepiej 1.8is, bo 1.6 jest nieoptymalny.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

23 Gru 2009, 17:39

jeszcze auta nie kupiłem,nie ukrywam że podobają mi się auta marki bmw bo mają w sobie to coś,lecz nie jestem pewien czy to jest dobre auto dla mnie na początek
pawel262144
Nowicjusz