Auto do 10 tyś z kosztami

25 Gru 2016, 11:47

Witam,

swego czasu pisałem na forum na temat Volvo XC60 jednakże wybór padł na tańsze DS5 - mam nadzieje, że był to dobrywybór. Teraz potrzebuje kupić dodatkowe auto - sedana do około 7-8 tyś, resztę chce przeznaczyć na ubezpieczenie oraz ewentualne wymiany podstawowe. Zastanawiam się nad Hyundai Sonata około 01/02 roku, po opiniach wydaje się to ciekawy wybór, chociaż sam nie siedziałem jeszcze w środku. Czy taka alternatywa dla zwykle bardzo "dojechanych" passatów itp to dobry wybór?

Proszę o pomoc. Auto ma służyć jako auto do krótkich, choć w przyszłości może również dłuższych, dojazdów do pracy.

Proszę o pomoc :)
igorsky
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 10 2010
Auto: Audi
Silnik: 3.0
Paliwo: Diesel

25 Gru 2016, 12:13

Sonata jest ok, może być problem ze znalezieniem ze względu na małą ilość egzemplarzy. Sporo jest też aut sprowadzonych ze stanów, czyli praktycznie w 100% powypadkowych. Jeśli znajdziesz coś ciekawego to dobry wybór
Ode mnie coś popularniejszego, avensis mk1, accord vi, s40, c5, może omega.
Jako faworyci accord i s40
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Micra K14 - nowy model już w produkcji
    Kilka dni temu uruchomiono produkcję zupełnie nowego Nissana Micra i pierwsze egzemplarze już opuściły linię montażową. Końcowe kontrole potwierdziły najwyższą jakość wykończenia pojazdów. Dostawy do dealerów ...