REKLAMA
Witam. Moje wymagania:
- cena: 9-10tys (na pakiet startowy mam osobny budżet)
- roczny przebieg 20-30 tys. km
- auto na trasy 50-100km (póki co do pracy mam 12km, ale za jakiś czas prawdopodobnie to się zmieni na 50km), czasami 200-400km (weekendowe wyjazdy). Czasami też trasy po 10-20km.
- mała awaryjność, to główne kryterium
- w miarę tanie części i naprawy
- spalanie nie jest priorytetem, chcę założyć lpg lub kupić już z lpg
- kombi lub liftback (czasami przewożę coś większego)
Generalnie chcę kupić auto na dłuższe i długie trasy (zazwyczaj będę jeździl sam), i przy którym nie będę się musiał martwić, że zepsuje się w trasie. To jedyny samochód w domu, więc musi być sprawny i zawsze gotowy.
Czytam regularnie tutaj wszystkie tematy o samochodach do 10tys i wiem na jakich modelach się skupić, Moi faworyci na podst. waszych propozycji na forum:
- Skoda Octavia I 2.0 8v lub 1.8T (niemały wybór, tania w eksploatacji)
- Honda Accord VI (mała awaryjność)
- Peugeot 406 (mały wybór, dobre ceny, komfort, mała awaryjność)
- Citroen C5 (podoba mi się, komfort, przestrzeń, ale jest sporo narzekania w necie na upierdliwe awarie)
- Mitsubishi Galant (mały wybór)
- Toyota Avensis I (tylko większość to VVTI - nie polecane tutaj)
- Mazda 626
- Mitsubishi Carisma (nie GDI)
- Seat Toledo
- Ford Mondeo (chyba za mały budżet)
Może coś innego: jakiś Saab, Volvo, Audi, BMW, Lacetti? Jestem otwarty na wszystkie propozycje.
Prośba, może znajdziecie w wielkopolsce lub niedaleko jakiś zadbany egzemplarz warty oględzin...
Znalazłem takie przykładowe egzemplarze:
Accord od 1go właściciela (ale jednak daleko): [link do oferty na Olx wygasł]
406 (niestety? diesel): [link do oferty na Olx wygasł]
Mondeo [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Nie znam się na mechanice, blacharce, więc trudno mi coś wybrać z ogłoszeń, liczę na waszą pomoc w zaproponowaniu konkretnych egzemplarzy które warto obejrzeć w wielkopolsce lub bliskich okolicach.