Auto do 10 tys. zł

05 Mar 2011, 19:43

Jak w temacie jakie auto polecacie do 10 tys. zł , Interesują mnie hatchbacki oraz coupe
fresco6
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

05 Mar 2011, 19:51

A może coś więcej odnośnie Twoich wymagań?
Bo do tego co teraz podałeś można dopasować zarówno Seicento jak i również jakieś BMW :)
Shymko
Początkujący

Miejscowość: Wlkp

05 Mar 2011, 20:12

podejzewam ze chcesz cos z malym przbiegiem i mlode. Moze lanos ?
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: rzeszow
Auto: Honda accord VII

05 Mar 2011, 20:23

Tak, na pewno jeżdżąc a4 będzie chciał się przenieść do lansoa:-))
Napisz jakieś dokładniejsze oczekiwania co do samochodu, jaki rodzaj paliwa, przybliżona moc, w jaki segment się zapatrujesz etc
sebalzk
Początkujący

Miejscowość: WWA

05 Mar 2011, 20:25

To może podam samochody , które mi się podobają:

Audi A3/A4 - ale do 10tyś. ciężko będzie coś znaleźć dobrego
Honda Civic V lub VI
Honda Accord
Fiat Coupe
Hyundai Coupe
Ford Puma
Mazda Xedos

a4 podałem bo musiałem podać jakieś auto :D

silniki : benzyna / benzyna+gaz
moc: ponad 100KM
fresco6
Nowicjusz

05 Mar 2011, 20:35

Z tych co podałeś ja wziąłbym Accorda V gen z końca produkcji, myślę, że 10 koła to już kwota za którą kupisz w fajnym stanie, silniki z tego co czytałem nie przepadają za LPG, ale ogólnie dobra, mało awaryjna konstrukcja. Hyundai mi się również podoba i to bardzo, silnik 2.0 od mistubishi, zawieszenie opracowywane przy współpracy z Porsche, ogólnie wielu auto chwali i ceni sobie, a wielu twierdzi, że to 'koreańskie g...o' - ja jestem w pierwszej grupie. Najbardziej z podanych jednak podoba mi się Mazda Xedos, swojego czasu odpowiedź na Mazdy na samochody klasy premium, ponadczasowa stylistyka, połączenie sportu i elegancji, silniki 2.0 V6 podobno trwałe i odpowiednie do tego samochodu (bo jednak 1.6 może być trochę mało), tylko problem tkwi w rzadkości tego modelu w Polsce, co może wiązać się z problemem z dostępnością niektórych części, aczkolwiek, pewnie znajdziesz, tylko nie w pierwszym lepszym motoryzacyjnym jak to ma miejsce w przypadku VW, Opla czy Forda:)
sebalzk
Początkujący

Miejscowość: WWA
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak powstaje Toyota GR Yaris?
    To najbardziej wyjątkowy hot hatch na rynku, więc i jego proces powstawania odbiega od standardu. Toyota GR Yaris powstaje na specjalnej linii produkcyjnej fabryki Toyota Motomachi, w której dawniej powstawał Lexus ...

05 Mar 2011, 20:44

dzięki , czekam na Wasze propozycje
fresco6
Nowicjusz