Auto do 100 tyś zł

29 Wrz 2014, 18:56

Poczytajcie najpierw o golfach R a poźniej mówcie o silnikach VAG, poza tym rocznikowo najświeższy, małe przebiegi ze względu na spalanie, czemu nie vw ?
Napewno najmniej awaryjny i najmniej kosztowny od tych poprzednich propozycji...
Co do startów, 5,7 s do setki to słaby start ?
napewno lepszy od lexusa i forda fusiona...
jedynie jest słabszy od maseratti, oraz bmw 650i które ma 367 km i 5,1s do setki. , ale właściciel zapewne patrzył słabsze silniki które mają ponad 6s do setki...
cybernetyk
Nowicjusz

Auto: Toyota corolla
Silnik: 1.6 110 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2004

29 Wrz 2014, 19:36

cybernetyk napisał(a):Poczytajcie najpierw o golfach R a poźniej mówcie o silnikach VAG
Jeden pies..
cybernetyk napisał(a):ze względu na spalanie
Wysokie spalanie.. więcej praktyki, mniej teorii kolego.
cybernetyk napisał(a):Napewno najmniej awaryjny i najmniej kosztowny od tych poprzednich propozycji...
Tego nie skomentuje
cybernetyk napisał(a):napewno lepszy od lexusa i forda fusiona...
Golf nie ma startu do Lexa czy Forda.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

29 Wrz 2014, 20:00

Jeśli chodzi o spalanie to chodziło mi, że wysokie jest właśnie dlatego można kupić z małymi przebiegami...
jeśli chodzi o start, proszę Cie, ford czy lexus , lepszy ?nie ma takiej możliwości.. chyba, że inne silniki przełożysz do tych samochodów.
maseratti czy taka bmw 645 tansza niby w naprawach? heh nie wiem jak Ci udowodnić, że nie masz racji, a raczej nie chce mi się
nie ma co rozciągać tej dyskusji ;)
dałem swoją propozycję.
fajna jeszcze byłaby astra gtc 1.6 turbo 200km , nowa z salonu w dobrej wersji juz za 100 tys, ale no te 200 koni tylko ;)
cybernetyk
Nowicjusz

29 Wrz 2014, 20:02

cybernetyk napisał(a):jeśli chodzi o start, proszę Cie, ford czy lexus , lepszy ?nie ma takiej możliwości..
Jeszcze musisz sie douczyć kolego, bo VW to jest dno a Ford czy Lexus przewyższa tą marke o 100 a nawet 200%...
Koniu
Forumowicz VIP

29 Wrz 2014, 20:09

Ford fusion hybrydowy vs golf R
ford lepszy od grupy vw ?
nie musze tego chyba komentować...
juz jeśli nawet chodzi o hybrydy to wyłącznie toyoty bądź lexus..
tak lexus fajny, ale nie mów, że ma kiepski start do golfa czy naprawy tańsze..
cybernetyk
Nowicjusz

29 Wrz 2014, 20:12

cybernetyk napisał(a):ford lepszy od grupy vw ?
Tak. :yes: I nie wiem co w tym dziwnego.
Trzeba skończyć żyć stereotypami.
Koniu
Forumowicz VIP

29 Wrz 2014, 20:33

A co w tej grupie vw jest takiego magicznego kolego??? Oświeć Nas wszystkich bo aż mi humor poprawiasz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

29 Wrz 2014, 20:53

VW to w polsce nadal szczyt prestiżu niestety. A jak się popsuje i inni właściciele bedą się śmiać że kupiło się szajs za dużo kasy to dumny właściciel zawsze może palnąć że ford g...o wort czy coś w tym stylu. Kochane steroetypy
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

29 Wrz 2014, 21:10

cybernetyk napisał(a):jeśli chodzi o start
akurat nie chodziło mi o start od 0 do 100km/h bo ten może i faktycznie jest konkurencyjny ale o klasowy. Jak można wgl porównywać limuzyny z V8 czy V10 albo gran turismo z kompaktowym wózkiem na zakupy ze śmiesznym i awaryjnym silniczkiem z turbo? :shock: Golf, niezależnie co jest pod maską czy pod karoserią to nadal Golf czyli populas. To tak jakbyś poszedł na wykwintny bal dla bogaczy w garniaku kupionym na kilogramy ale pod krawatem wartym 1k. Krawat nic nie zmienił bo nadal jesteś w szmatławcowym garniturze :roll:
Golfa R to sobie możesz porównywać z Focusem RS czy Megane ale to i tak VW wypada blado
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG

29 Wrz 2014, 21:17

Magicznego w vw ? nic nie ma, lecz nie mówcie, że ford jest lepszy bo po prostu tak nie jest,
nie wiem jakie fordy chcecie porównywać ale ten fusion kilka razy przytaczany w porównaniu z tym golfem R to w ogóle nie ma co porównywac przecież .
jak mamy porównać prestiż między maseratti a vw to oczywiście bezapelacyjnie, że maseratti , ale czy właściciel mówi o prestiżu czy osiagach i w miare mało psującym się autku dla ludzi.. a nie egzotyki z możliwymi problemami.
sądzę, że nie pomagamy w wyborze auta, tylko chce ktoś dowieść o tym, że golf R jest zły,
niestety sie grubo mylicie ;)
cybernetyk
Nowicjusz

29 Wrz 2014, 21:32

Ford ma wśród Polaków beznadziejną opinię, która powoli się zmienia dzięki nowym Mondziakom.

Volkswagen jedzie na renomie 'niemieckiego auta'. Np mój ojciec jest zakochany w Golfach, jeździ już 3cim Golfem. Leje bene i jeździ, tyle że sprowadza sobie z Niemiec parulatki z niewielkimi silnikami i przebiegami 50-60 tysięcy. Sprzedaje 60-70 tysiecy później, więc zanim jeszcze coś zaczyna się psuć konkretniejszego.

Sam miałem Golfa 4 jako pierwsze auto (silnik 1.4 16v) Po drodze przerabiałem uszkodzony alternator (auto gasło praktycznie w trakcie jazdy, stawało na światłach w centrum miasta itp), padnięty czujnik wału korbowego (auto dostawało epilepsji podczas przyspieszania) i padniętą pompę paliwa (wracając trasą do domu auto zupełnie przestało reagować na pedał gazu. Z przystankami co 100 metrów dotoczyłem się na awaryjnych 20km/h do najbliższego zjazdu. Szczęśliwie byłem już w rodzinnym mieście i znajomy mechanik wziął go na hol)
Był czarny, bez klimy i pod koniec przestały działać elektryczne szyby. Pozbyłem się go bez żalu.
Silu
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: E46, CX-7
Silnik: M54, 2.3 Tubo DISI

29 Wrz 2014, 21:35

cybernetyk napisał(a): nie mówcie, że ford jest lepszy bo po prostu tak nie jest,
Kolejny raz powiem że się nie znasz, Golf choćby miał 500 koni to bym go nie brał bo to jest klase niżej niż Mondeo Mk5/Fusion
cybernetyk napisał(a):nie wiem jakie fordy chcecie porównywać ale ten fusion kilka razy przytaczany w porównaniu z tym golfem R to w ogóle nie ma co porównywac przecież .
No nie ma co porównywać bo Golf to zabawka dla bogatych synusi polityków którzy jak widzą VW to mają mokro.
Taka prawda że Golf wypada gorzej. Z Mondeo można porównać Passata ale i tak przegra..
Do Golfa to pasuje właśnie Focus RS który jest niebo lepszy niż Gulf z TSI czy innym badziewiem pod machą.
Koniu
Forumowicz VIP

29 Wrz 2014, 21:49

cybernetyk napisał(a):ale czy właściciel mówi o prestiżu czy osiagach
No jak rzuca M5 czy QP to chyba na tym i na tym? :roll:
cybernetyk napisał(a):chce ktoś dowieść o tym, że golf R jest zły,
niestety sie grubo mylicie
Typowe polskie myślenie, że VW jest receptą na wszystko...
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG

29 Wrz 2014, 21:54

Obecnie ford jest dużo lepszy od VW i ogólnie grupy VAG. Jak bym miał wybierać między golfem z TSI a fokusem RS obecnie to wybór padłby na fokusa gdyż jest dużo trwalszy i mniej awaryjny od golfa. Obecnie VW to już nie ten VW co był kilka lat wcześniej. Teraz jest bardzo awaryjny a kiedyś był bezawaryjny i górował nad fordem i innymi trwałością ale obecnie jest od nich daleko w tyle.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

29 Wrz 2014, 21:58

Ok po dłuższych zastanowieniach pozostało mi do wyboru bmw 650i i
porsche cayman s. Jestem prawie zdecydowany na porsche. Jednak jedyne co mi
daje do myślenia to to, że ma tylko 2 miejsca. Bardzo dziękuję za
zaangażowanie jednak samochody typu honda legend, ford fusion czy leksus
mnie nie interesują. Oczekuję od samochodu bardziej sportowej sylwetki.
Kupując bmw 650i będę planował inwesjtycje w ospojlerowanie hamann. Nad
golfem r tez się zastanawiałem ale jednak nie :) pozdrawiam
Minoo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 10 2009
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: nie mam