Auto do 100 tyś zł

25 Wrz 2014, 19:56

Witam, mieszkam w Niemczech na stałe i mam samochód służbowy do codziennego użytku jednak zdecydowałem się na kupno auta. Zamierzam przeznaczyć ok 24-25tyś euro. Samochód musi mieć co najmniej 250KM i być w benzynie. Diesle mnie nie kręcą, zwolennikiem gazu również nie jestem :). Moje typy to:
BMW 645/650 - jednak bardziej interesuje mnie 650
BMW m5 e60 - znalazłem kilka ofert do tej kwoty jednak trochę odrzucają mnie opinie na temat sprzęgła, skrzyni biegów, dwumas. Jeżeli chodzi o manual z USA to ta opcja odpada. Aby kupić auto muszę je obejrzeć, nie wyobrażam sobie kupić w ciemno.
BMW 335i
Porsche cayman s
Audi s5
Audi s6 v10
Audi tt/ tts
Maserati Quatroporte

Bardziej nastawiony jestem na coupe jednak ładny sedan też wchodzi w grę.
Proszę o wyrażenie swoich opini na temat tych aut, ewentualne porady za i przeciw. Może ktoś doda od siebie coś ciekawego. Z góry bardzo dziękuję za pomoc, pozdrawiam.
Minoo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 10 2009
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: nie mam

25 Wrz 2014, 20:17

Moim zdaniem podałeś tak różne auta że ciężko je porównać. Te samochody są z segmentu albo kochasz albo nienawidzisz - to nie jest nijaka Dacia itp. tutaj liczą się kwestie estetyki, gustu i smaku a pieniądze odchodzą na ostatni plan. To nie diesel z 2011 roku żeby podchodzić do zakupu rozsądnie. To tylko moje gdybanie bo samochody ciężko ze sobą porównać moim zdaniem :ok: bo S6 lub M5 to jednak coś innego niż TTS lub porsche :)
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

25 Wrz 2014, 20:27

[link do oferty na Allegro wygasł]

Jak upatrzyłeś sobie Audi TT/TTS to może popatrz jeszcze na Nissana 350/370 Z

Coś np od Jaguara.
Kieł
Stały forumowicz

25 Wrz 2014, 20:32

Nie obraź się ale za tego Cadillaca nie dałbym tyle nawet jakby był nowy :) ale to tylko moje zdanie.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska

25 Wrz 2014, 20:48

Nie no rozumiem, każdy ma swoje zdanie. :) Jak dla mnie to przyjemne wozidełko.
Kieł
Stały forumowicz

25 Wrz 2014, 20:53

Cadi w sumie fajna propozycja - wielkie, proste, mocne wręcz prostackie V8 :mrgreen: A nie jakieś - bez obrazy, bo seria 6 też mi się podoba - dresowozy z elektroniką rodem z Xboxa :wink: TT/TTS w ogóle nie brałbym pod uwagę. Raz, że nie są zbyt męskie, a dwa, że nie są zbyt sportowe mając quattro. Stosunkowo duża masa robi swoje; dodatkowo mało sportowa podsterowność i zero frajdy z jazdy tylko wręcz niedorzeczna przyczepność, przez co nie poszalejesz. S5 w sumie podobnie, tyle że to trochę inny typ auta. Cayman to fajna zabaweczka. Fajnie jeździ no i jak to Porsche nie psuje się. Gdybym to ja miał 100k to z Twoich typów w sumie bez zastanowienia kupiłbym Quattroporte . Nie będę się rozpisywać na jego temat, polecę tylko ten film, który mówi wszystko

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

0:45 i 4:13 wzwyż :yes:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Lexus UX
    Auto zbudowane jest na nowej platformie oznaczonej GA-C, zapewniającej niskie położenie środka ciężkości pojazdu, a tym samym stabilną jazdę i sportowe możliwości. UX ma 4495 mm długości, 1840 szerokości i 1520 wysokości. ...
    BMW Concept serii 5 Gran Turismo 2009
    BMW Concept serii 5 Gran Turismo łączy w sobie elegancję, przestronność i adaptacyjność. Atrybuty typowe dla prestiżowego sedana, nowoczesnego i wszechstronnego auta typu SAV (Sports Activity Vehicle) oraz klasycznego Gran ...

28 Wrz 2014, 08:33

Dziękuję za odpowiedzi, jednak co do cadillaca to odpada, nie mój typ. Mam dopiero 23 lata i myślę, że audi tt/tts jest dosyć ok jak na mój wiek. Mówię o modelu 8j, bo 8n to faktycznie kobiece auto.Jednak kupując TT jestem nastawiony na "drobne" modyfikacje ale tylko mechaniczne i miałbym okolo 370KM. Nad 370Z się zastanowię :). Maserati mnie bardzo interesuje, jednak te na filmiku to jest nowsze i wersja GTS, na którą jeszcze mnie nie stać :P Moje typy to BMW 650i, Porsche Cayman s, Maserati Quattroporte, a po cichu czytam i patrze na audi TT/TTS, BMW 335i, Audi s5
Pozdrawiam
Minoo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 10 2009
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: nie mam

28 Wrz 2014, 19:11

Maserati odpuść, bo to coś jak Alfa tylko z wyższej półki. Czyli psujący się, niejadący, kłopotliwy w eksploatacji włoski pudelek.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

28 Wrz 2014, 19:27

Rzeczywiście, BMW 6 to szczyt niezawodności :no:
Maserati i M5 zjedzą Cię kosztami utrzymania. Do tego pierwszego najbliższy sklep z częściami jest na księżycu, a drugie jest strasznie skomplikowane technicznie, nawet jak na limuzynę klasy wyższej, raczej do naprawiania skalpelem /"laptopem" niż śrubokrętem.
@jigSaw, masz jakieś dane na temat awaryjności Quattroporte, czy tylko sobie tak gdybasz ?
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

28 Wrz 2014, 20:15

Coś z tych?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Wrz 2014, 22:49

Genio - poczytaj. Z resztą nawet jakby się nie psuło to brak serwisu, no i to auto nie jedzie jak na auto tej klasy za takie pieniądze.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

29 Wrz 2014, 09:54

Na temat awaryjności M.Q. i M5 nalazłem to:
http://www.racingforum.pl/BMW-M5-czy-Ma ... 77676.html
Honda Legend to fajne auto, ma bardzo nowoczesny napęd 4x4, świetnie się prowadzi i jest bezpieczna. Tutaj link do artykułu:
honda-legend-iv-vt74397.htm
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

29 Wrz 2014, 16:02

Według mnie, jeden z ciekawszych samochodów, jeśli chodzi o wymagania które stawiasz [link do oferty na Allegro wygasł]
cybernetyk
Nowicjusz

Auto: Toyota corolla
Silnik: 1.6 110 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

29 Wrz 2014, 16:51

cybernetyk napisał(a):Według mnie, jeden z ciekawszych samochodów, jeśli chodzi o wymagania które stawiasz
chyba jeden z najgorszych :naughty: poczytaj trochę o najnowszych (ostatnie 10lat)silnikach VAG to pogadamy. Inna sprawa, że Golfina nie ma wgl startu do w.w aut. To po prostu szybki kompakt z 4wd :roll:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna

29 Wrz 2014, 16:57

Jak kupisz Golfa TSI to bijesz pione z mechaniorem.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra