Auto do 10tyś. umiarkowane spalanie

12 Mar 2008, 09:12

Witam wszystkich chciałbym żebyście doradzili mi przy wyborze auta. Otóż zależy mi żeby kupić auto do 10tys potrzebuję auta żeby głównie na uczelnie, oraz do pracy itd. Jakie byście mi auto polecili z którym nie miałbym dużo problemów chodzi mi o psucie się i które będzie umiarkowanie pożerać paliwo:) interesowałoby mnie coś z pojemnością 1,4. Oraz nie zbyt stare myślicie że za te pieniądze znalazłbym coś w roczniku 97-99?
lukaszm
Nowicjusz

Miejscowość: Z krainy...

12 Mar 2008, 09:45

Witam,

Polecałbym Opla Corsę B z silnikiem 1.4/ 60 KM. Średnie spalanie wynosi od 6,5-7,0 l/100 km. Jeżeli będziesz jeździł po mieście spalanie wzrośnie. To jest trwałe auto i tak często się nie psuje. Polecam produkowanego od 1997 po face liftingu.

Zobacz przykładowe oferty:

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

12 Mar 2008, 15:21

Te corsy to słabizna.....nie wiem dlaczego ludzie na to się rzucają....jest wiele innych, mniej awaryjnych i mniej gnijących aut. Powiem ci że za taką kasę warto poszukać Hondy Civic, to naprawdę świetny samochodzik ;P albo RENAULT MEGANE....to też świetny samochodzik ;)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

12 Mar 2008, 15:43

miszarus napisał(a):Te corsy to słabizna.....nie wiem dlaczego ludzie na to się rzucają

No bez przesady, Corsy słabe są tylko z silnikami 1.0 i 1.2 z wyjątkiem 1.2/65 KM, a w eksploatacji jest taniej. Za 10 tys. zł możesz kupić Hondę Civic i też również polecam z silnikiem 1.4/90 KM. Honda Civic jest niezawodnym autem (potwierdzone dobrym wynikiem w raporcie TUV) i ma świetny układ jezdny.

Zobacz przykładowe oferty:

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

12 Mar 2008, 19:00

Kup sobie VW Polo! Corsy również nie polecam! Moj brat ma w roczniku 1999. Jakość wykonania-szok. Same stuki i piski plastików. Za 11000 kupisz sobie polo w roczniku 97' z silnikiem diesla 1.9sdi. Ładna sylwetka, bardzo tanie części, dobra jakość wykonania-no i spalanie-taniej się jeździć nie da.
mistrz27
Początkujący

12 Mar 2008, 22:52

mój ojciec ma polówke 99 i szczerze powiem ze masz racje ze słabo wykonane ale nie kumam jak coś jeszcze starsze z 97r ma lepsze wykonanie? Co do części to nie wiem czy takie tanie chyba na szrocie
POLO odpada
lukaszm
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpłatny raport z CEPiK - historia pojazdu
    Co to jest usługa "Historia Pojazdu" i kto może z niej skorzystać? "Historia Pojazdu" to usługa realizowana przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych dla wszystkich, którzy planują zakup używanego samochodu, motocyklu ...

13 Mar 2008, 12:54

Nie kumasz? To Ci wytłumaczę. Prywatnie jeżdżę audi A4 z 96r. Jeździłem również nową, salonową Toyotą Yaris II(służbowa)-przejechałem na niej 70 tys. W środku słychać było wszystkie plastiki. Audi ma już przejechane prawie 190 tys. i ma już 12lat i jest nieporównywalne do Toyoty. Znam przeszłość swojej A4 i wiem że nikt specjalnie o nią nie dbał. Tu chodzi o jakość materiałów i ich staranne spasowanie. Nie sugeruj się rocznikiem!
mistrz27
Początkujący

24 Lis 2008, 22:18

sprowadziłem sobie meśka A 140 1,4 '99 manual
lukaszm
Nowicjusz

16 Sie 2009, 17:10

a ile kolego dales za tego mesia?
berka996
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

16 Sie 2009, 17:53

berka996 to jest temat z tamtego roku. Do teraz ceny się trochę pozmieniały :razz: zwłaszcza że wtedy jeszcze Euro było tańsze to i ceny sprowadzonych aut też
Kamilp
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001