Auto do 1200zł !!

24 Paź 2013, 18:33

Wiem że to już było ale napisze raz jeszcze,3lata temu kupiłem malucha w idealnym stanie za uwaga 1400zł :!: tak IDEALNY stan i tysiąc czterysta polskich nowych złotych.
Kolega pare miesięcy temu sprzedał za 2200zł Poloneza również w przyzwoitym stanie (link był nawet na forum),nie da sie? Da sie tylko trzeba umieć szukać.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Paź 2013, 20:11

Za 1000 zł można kupic starszy ,jezdny samochód. Fakt ...Wszystko może się w nim zdarzyć ale jedzie. :)
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

25 Paź 2013, 11:24

Witajcie, Odświeżę temat kilkoma linkami:

B. zadbane Uno
[link do Tablica wygasł]
Co myślicie ?
[link do Tablica wygasł]
Co myślicie ?
[link do Tablica wygasł]
Co myślicie ?

Nad puntoo.. zastanowiłbym się podwójnie..
[link do Tablica wygasł]

zastnawia mnie jeszcze audi80 w gazie aczkolwiek wydaje mi się ze jest zbyt pognite i jak przyjdzie mi zaplacic OC to przekroczy wartość samochodu kilkukrotnie
[link do Tablica wygasł]
ladril
Nowicjusz

Auto: Nie mam

25 Paź 2013, 13:19

Zdecydowanie Peugeot z tych co wkleiłeś. Jeśli tylne zawieszenie ok,to nie warto nawet się oglądać na śmieszny stan licznika. Z resztą...kto w aucie za kilkanaście stów bawi się jeszcze w kręcenie licznikiem... ! Uno jest od lakiernika chyba...,2 Uno to 900... Punto naprawdę brzydkie a o audi 80 nawet nie piszę. :)
artur73
Awatar użytkownika

25 Paź 2013, 13:33

Akurat podawanie malucha za przykład udanego zakupu za jakąkolwiek kwotę to utopia. Ten samochód bez względu na stan, rocznik etc. to jeżdżąca puszka pandory. Puszka.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

25 Paź 2013, 13:41

Hmm nie wklejałem tutaj paugota, chodzi Tobie o Citroena ??,

Zastanawia mnie wciąż opcja poszukania jakiegoś Tico bo sprawdzając raporty spalania spala o 1.5l mniej niżeli wybrane przeze mnie dziś samochody :)
ladril
Nowicjusz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zużycie paliwa na biegu jałowym
    Ile spala przeciętnie osobowe auto podczas pracy silnika na wolnych obrotach? Wiadomo, że różnice między ciepłym, a zimnym silnikiem są spore, więc przyjmijmy że silnik nagrzany jest do 90 stopni. Czasami lubię zostawić ...

25 Paź 2013, 13:56

Też szukam tego Peugeota i znaleźć nie mogę,a w Citroenie nic o przebiegu nie było. O które auto więc chodziło? :piwo:
gracz24ha
Początkujący

Auto: Peugeot

25 Paź 2013, 16:08

jiGsaw, nie wiem czemu czepiasz się Malucha... Owszem to minimalistyczne auto ale gdy jest zadbane to na serio jedzie pomimo mocy 24 kM. Nie dalej jak dwa tygodnie temu byłem takim oto autkiem na zlocie fanów samochodów FSO w Warszawie i nie miałem żadnych problemów z czymkolwiek.

Tylko że ceny zadbanych maluchów na dzień dzisiejszy to około 4000 zł... i więcej. To już powoli klasyki i ceny zaczynają rosnąć- nie spadać.

Ja do pracy mam około 5 Km. Długi czas jeździłem rowerem za który zapłaciłem ponad dwukrotność tego co chcesz przeznaczyć na samochód. Wszystko ok tylko w zimie nie pojeździsz chyba że jesteś takim zapaleńcem jak ja :P .

A co do samochodu w tej cenie?

Wydaję mi się iż te CC lub też Tico może być ale na prawdę jesli istnieje taka możliwość to po prostu dozbieraj troszkę pieniędzy bo za taką cenę jest ciężko wyrwać COKOLWIEK co by jeździło. A szkoda byś tracił nerwy i fundusze na kolejne naprawy... nie mówiąc a strachu podczas jazdy ;P .
Kamillo93
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 21 05 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Hyundai Coupe RD II
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2001

25 Paź 2013, 18:45

ladril napisał(a):Hmm nie wklejałem tutaj paugota, chodzi Tobie o Citroena ??,

Przepraszam ..Oczywiście Citroen. Napisałem tak z rozpędu ,bo Citroen Saxo i Peugeot 106 to ten sam samochód wymyślony wspólnie przez oba koncerny i produkowany pod 2 nazwami. Co do przebiegu...Jest,jest! Popatrz na zdjęcia w ogłoszeniu. :)
artur73
Awatar użytkownika

25 Paź 2013, 18:46

Jak śmiesz nie wiedzieć? Przecież to g...o nie powinno ujrzeć światła dziennego, a mówienie o klasyku w kontekście "auta" produkowanego jeszcze w XX1 wieku to też śmiech na sali.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

25 Paź 2013, 18:58

Panowie... Moim zdaniem Maluch czy inaczej 126p,to rachityczna konstrukcja raczej już dla kolekcjonera. Nie należy według mnie polecać go za grosze do jazdy na codzień. Walorami użytkowymi CC bije go na głowę! Sam miałem 3 maluchy ale to naprawdę inne czasy i to już nie wróci.
artur73
Awatar użytkownika

25 Paź 2013, 21:24

Tak więc jest to klasyka i taka jak napisałem powyżej te samochody tylko przybierają na cenie oraz są skierowane raczej dla pasjonatów i tak napisze to jeszcze raz: TO JEST KLASYK! Czy się to podoba lub też nie koledze jiGsaw'owi... Owy Samochód w "tamtych" czasach był dla wielu osób normalnym środkiem transportu i Nikt wtedy nie narzekał. Chyba jedyna styczność z tym samochodem to ulica- gdzie faktycznie musiałeś Go wyprzedzić bo tamował ci ruch w Twoim BMW.

Gdyby nie pewne standardy oraz gabaryty mógłby to być mój pierwszy samochód.

Zamykając temat malucha- nie polecałem Go koledze ladril'owi tylko właśnie stwierdziłem że jest to opcja na krótkie dojazdy do pracy ale nie w tych pieniądzach, a pieniądze w których zaczyna się sensowny egzemplarz 126P dyskfalifikują Go w stosunku jakość/ cena dla przeciętnego zjadacza chleba. W dzisejszych czasach te samochody trzeba po prostu kochać by je posiadać, a tamte czasy już nie wrócą. Tyle w temacie 126P.

Co do tematu- Tak jak napisałem jeśli MASZ MOŻLIWOŚĆ POCZEKANIA I UZBIERANIA PIENIĘDZY TO LEPIEJ TAK ZRÓB ;) .
Kamillo93
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 21 05 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Hyundai Coupe RD II
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2001

25 Paź 2013, 22:00

Są jeszcze ludzie którzy kochają maluchy no ale przecież BMW jest lepsiejsze nie :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

25 Paź 2013, 23:01

Barol maluch to też BMW czyt. bardzo mały wóz ;p
Maluch to głupawy pomysł. Darze fiata 126p wielkim sentymentem jak pewnie większość forumowiczów... ile wspomnień z nim związanych... :wink:
Jednak to relikt poprzedniej epoki, pomiędzy nim na normalnym samochodem jest gigantyczna przepaść. Jazda maluszkiem na co dzień to masochizm.
Maluszka warto kupić by odpicować, schować w garażu i kiedyś pokazać wnukom, które z niedowierzaniem będą patrzeć na tą małą spartańską puszkę, która zmotoryzowała Polskę :mrgreen: Sam poszukuję kaszlaka z potencjałem, najlepiej 600 żeby zrobić go na igłę i wyjeżdżać w suche słoneczne wiosenne czy letnie dni :mrgreen:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

25 Paź 2013, 23:03