Auto do 12tyś, tanie w eksploatacji.

31 Lip 2016, 14:11

Witam
Szukam pierwszego swojego auta, na które mam przeznaczone maksymalnie 12tyś. Ogólnie lubię duże auta, ale nie koniecznie. Dobrze będzie jeśli auta będą z rocznika 2000 i młodsze.
Koniecznie klimatyzacja, nie ważne auto, czy manual, diesle odpadają bo z racji raczej małych przebiegów rocznych, nie kalkuluje się, tylko benzyna pod którą podejdzie gaz. Mam dostęp do taniej sekwencji.
Moje typy.
Chevrolet Lacetti wersja CDX, czyli ma wszystko co trzeba. Nie ma prestiżu, lecz z tego co wiem tanie części, a jak z awaryjnością?
Hyundai Coupe (następca okularnika)
Koreańskie również, z silnikiem 2.0, auto podoba mi się bardzo tylko jak z utrzymaniem

Jaka będzie orientacyjna stawka OC, mam zniżki w Pzu 60% z racji tego że mam dwa motocykle i prawko od 6 lat A i czy przechodzą zniżki z A, na B?
Wiadomo kupić łatwo, a później utrzymać.
Pozdrawiam
KurzynMati
Nowicjusz

Auto: Nie mam

31 Lip 2016, 18:17

KurzynMati napisał(a):Koreańskie również, z silnikiem 2.0, auto podoba mi się bardzo tylko jak z utrzymaniem

nie odbiega od Golfa IV
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

01 Sie 2016, 06:29

Lacetti tanie auto, dużo egzemplarzy już z gazem założonym - rozsądek.
Hyundai Coupe - piękne auto, znośne w utrzymaniu, trzeba trafić na niezajeżdżony egzemplarz, bo wiadomo - sportowe coupe. Problem w tym, że jeśli mówisz o generacji produkowanej od roku bodajże 2004 to nie kupisz dobrego egzemplarza w tych pieniądzach.
MariuszK
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 11 2006
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

01 Sie 2016, 06:54

Ciężko porównywać Huyndaia Coupe z Lacetti bo to zupełnie inne samochody o kompletnie odmiennej stylistyce i usposobieniu,pamiętaj o tym. Oczywiście Chevrolet będzie o wiele tańszy jeżeli chodzi o utrzymanie czy same części.
Salko
Aktywny

Auto: Seat Leon
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autentyczny i komfortowy SUV na drogę i w teren
    Duster zyskał wyposażenie, które ułatwia mu poruszanie się zarówno w mieście, jak i z dala od przetartych szlaków. Zachowuje doskonałą zdolność do pokonywania przeszkód terenowych, która ...