REKLAMA
Cześć, przejdę do rzeczy.
Pod koniec miesiąca będę szukał auta do 13500zl, więc zaczynam już przyglądać się ofertom i myśleć na jakich modelach się skupić przy końcowym wyborze.
Budżet: 13500
Rejon: dolnoslaskie(Wrocław)+/-75km
Użytkowanie: codziennie na pewno nie będzie jeżdżone. Raz lub dwa razy w miesiącu trasa Kraków-wrocław, raz lub dwa razy do roku jakiś dłuższy wyjazd na wakacje po Polsce. Parę razy w miesiącu kilkadziesiąt km jakieś jednorazowe wypady.
Własne potrzeby: Nie kombi. Przydałoby się jakieś podstawowe wyposażenie typu klimatyzacja, elektryczne szyby. Nie jestem wysoki, więc przestrzeni dużej nie potrzebuję, z tyłu też. Do bagażnika jeśli zmieszczą się dwie sportowe torby i plecak to wystarczy. Żeby naprawa nie kosztowała drugie tyle co auto i to każdego miesiąca. Fajnie jakby to w miarę żwawo jeździło, mile widziane jakieś 100-125KM.
Może określę się w kwestii gustu, tzn. na jakie modele zwracałem uwagę. Chciałbym żeby to był hatchback,coupe:
Seat leon 2/ibiza 3
Opel corsa D
Opel astra H
Fiat bravo
Spodobały się też Hyundai coupe, civic VII coupe.
Myślałem najpierw nad jakimś silnikiem Diesla, jednak naczytałem się sporo opinii(również a tym forum), że koniec końców będzie to drogi interes, zwłaszcza że tutaj wchodzą w grę raczej roczniki 2004-2007 i lepiej wziąć benzynę.
Czy w tym przedziale cenowym znajdę jakiś rozsądny egzemplarz w/w modeli? Jeśli tak, to jakie silniki brać pod uwagę? Jeśli nie, to jakich modeli szukać i za jakie kwoty?
Pozdrawiam i z góry dzięki za wszelkie rady