Auto do 13 tys -kombi z hakiem

03 Gru 2015, 03:30

Hej!
Założyłem ten o to temat, gdyż potrzebuję porady na jakie auto się zdecydować. Dodam, iż będzie to mój pierwszy samochód (od 7 lat używałem razem z ojcem Hyundaia Accenta).
Potrzebuję samochodu, który będę mógł wykorzystać do codziennej jazdy (praca-dom), jeżdzenia po zakupy (służbowo) oraz na zlecenia (z towarem) w trasę.
Wstępnie myślę o kombii z hakiem do przyczepki (gdyż tę również planuję zakupić - potrzebne do pracy)

Charakterystyka potrzebnego auta.
Gdzie nim będę jeździł: na tygodniu głównie po mieście, jednak raz w tygodniu trasa do 200 km (czasami dalej).
Budżet: do 13 tysięcy (+ następne 2 na przyczepkę)
Sugestie: kombii z hakiem
Województwo: Lubelskie
mblue
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Hyundai Accent

03 Gru 2015, 10:53

Jakiej wielkości te kombi? Bo skoro ma być przyczepka to rozumiem, że duże. Niestety przy jeździe po mieście raczej diesel odpada (chyba, że odcinki minimum po 15km, żeby silnik się dobrze rozgrzał). Moje propozycje (przykładowe, nie wszystkie auta z hakiem, raczej naprowadzam na konkretne modele):
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

03 Gru 2015, 16:38

No właśnie kombii z powodu przyczepki nie musi być jakieś duże. :) Największą pojemność (czyli przyczepkę) będę potrzebował w trasę, na codzień wystarczy pojemność kombiaka (skoro w accenta wchodziło to i w kombii da radę).

Trasa po mieście max 10-15 km jednorazowo.

Przyznam się, iż brałem pod uwagę A4 i A6 głównie
mblue
Nowicjusz

04 Gru 2015, 02:38

I pytanie jeszcze - co sadzicie o bmw e39?
mblue
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 super production
    To jedyny egzemplarz Renault 5, który w pełni zasługuje na nazwę "super production". Opracowano go w 1987 roku do startu w wyścigach. Jest napędzany 4-cylindrowym turbodoładowanym silnikiem o mocy 370 koni. W latach ...