Auto do 13 tys

16 Paź 2013, 05:36

Witam. Poszukuję jakiegoś ładnego autka do 13 tys zł. Chciałbym, aby było:

- w miarę możliwości ekonomiczne
- 5 drzwiowe
- nie wyglądające na zbyt stare
- wygodne

co możecie polecić? do tej pory upatrzyłem sobie: seat cordoba ii, renault megane ii, vw bora/passat, mazda 6
adyb007
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 08 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nie mam

16 Paź 2013, 07:49

adyb007 napisał(a):mazda 6

:shock: mam nadzieję że kolega raczy żartować?
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

17 Paź 2013, 02:18

AkuQ napisał(a)::shock: mam nadzieję że kolega raczy żartować?

Nie jestem specjalistą od Madzi i ich rynku/cen. Ale za 13 tysięcy nie kupi??? Pytam poważnie bo nie wiem. Gdyby mnie ktoś spytał na ulicy od ilu startują to bym powiedział nawet 10/11 ale ich nie znam, więc nie wiem...

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993

17 Paź 2013, 06:20

To,że są w ogłoszeniach nie znaczy że się to do czegokolwiek nadaje...Mazda 6 i za 15 będzie złomem na kołach, jak nie zgonem technicznym to blacharskim, o co nie trudno w tym samochodzie. Co z tego że są za 11 jak np będzie dwumas i blacharka do zrobienia i już masz 16 tyś, nie mówiąc o jakimś pakiecie na start co w każdym egzemplarzu może wyjść typu rozrząd, czy jakiś pasek, czy tarcze z klockami, oleje,filtry etc.Znajomy za 15 kupił 6 mimo że ją odradzałem-po roku ma jej dość i szuka kolejnego Jelenia co ja przygarnie...
Źe szukasz samochodu, bo widzę, że sobie listujesz po cenie przegladając, a to pierwszy stopień by kupić spawanego z 2-3,,topionego,dziurawego,z przeszczepionymi numerami itd. Zdaj się na moje doświadczenie i zaczynaj szukać samochodów z połowy stawki cenowej i w górę-wtedy szanse na znalezienie czegoś co będzie samochodem a nie kupą złomu rosną. Bo większość u nas jest sprowadzona a jak się popatrzy na zagranicę to sprowadzone polskie po opłatach,sprowadzeniu i zarobku handlarzy są tańsze niż tam najtańsze w samym zakupie-uważasz że sprzedawcy dokładają ze swoich kieszeni lub mają układy?Jeśli tak to jesteś w wielkim błędzie. Ciągną tylko to co przypomina w miarę samochód i da się tanio zreanimować.
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe stawki akcyzy w 2017 roku na samochody osobowe
    Zmiany naliczania podatku akcyzowego od samochodów osobowych najprawdopodobniej zostaną wprowadzone od nowego 2017 roku. Rząd zamierza ograniczyć import starych samochodów. Według nowych przepisów im ...
    Obłożona szlachetnym drewnem kierownica
    Drewniane kierownice są elementem często spotykanym w najdroższych autach klasy premium. Wykonuje się je zwykle metodą podobną do stosowanej przy produkcji uchwytów parasoli – przez gięcie podłużnych kawałków drewna w odpowiednio ...