REKLAMA
Witam serdecznie.
Zdaję sobie sprawę, że wyjadacze forum tego typu widzą pewnie z 3 takie wątki dziennie, jednak prosiłbym o pomoc. Poczytałem nieco na temat wyboru auta, jednak wolę osobiście spytać, bo wątki które widziałem raczej skłaniały się w stronę wyboru silnego silnika, kiedy mi na tym nie zależy
Potrzebowałbym kupić jakieś autko w granicach 12-13 tysięcy (więcej raczej nie uda mi się uzbierać). Nie mam przy tym specjalnych wymogów co do spalania czy mocy silnika (choć 15 litrów i max prędkość 70km/h to będzie lekkie przegięcie) - bardziej zależy mi na niezawodności auta oraz na wyglądzie WNĘTRZA. Niby jeździ się silnikiem nie wyglądem, ale jednak chciałbym się dobrze czuć w środku.
Ostatnio zakochałem się w Maździe 6, ale nie wiem czy jest możliwość upolowania tego auta w interesującym mnie zakresie cenowym? Na Allegro stoi tego sporo, ale wolałbym się nie wkopać w magicznie tani egzemplarz. Stąd pytanie do bardziej obeznanych, czy ten samochód faktycznie można dostać w dobrym stanie i akceptowalnej dla mnie cenie?
Przeglądając Allegro moją uwagę przykuł też Nissan Primera P12, który totalnie mnie zadziwił stosunkiem "wypasu wnętrza" do ceny - podejrzewam ze moje obawy są uzasadnione i w te auto nie warto inwestować? Zresztą Google zdaje się potwierdzać moje obawy co do awaryjności.
Jeśli chodzi o parametry auta to skrzynia stanowczo manualna, jednak rodzaj paliwa nie gra roli. Podobnie z typem nadwozia - co kupie tym będę jeździł (choć do sedanów mam jakąś słabość). Jak mówiłem najbardziej zwracam uwagę na wnętrze (i tutaj przykładowo Astra II odpada w moich oczach, jak i większość innych aut w tym segmencie cenowym) i jestem dość wybredny (jakaś kobieca cząstka czy coś ). Z elektroniki to co bym chciał to oczywiście wspomaganie kierownicy, poduchy, el. lusterka i el .szyby (przynajmniej przednie) oraz komputer pokładowy. ESP tez by się przydał, choć nie będę się o niego bił.
Da mi się dogodzić, czy raczej będzie ciężko?