Auto do 13k

10 Sie 2018, 19:01

Hej, szukam czegoś sensownego w podanych budżecie. Jestem filmowcem, i choć mamy z narzeczoną jedno auto, to czasami zdarzają się zlecenia gdzie jeździmy osobno, i wtedy drugie auto jest niezbędne.
Szukam czegoś z Warszawy i okolic (50-70km). Auto będzie jeździło trochę po mieście i w miarę krótkie trasy (200-300km).
Raczej kompakt, niż limuzyna :D
Nie mam preferencji benzyna - diesel, ale na pewno nie będę instalował LPG.
Moją uwagę najbardziej przykuło Grande Punto 1.4 16V albo 1.9 JTD, to dobry wybór? Czy polecacie coś innego?
heeper
Nowicjusz

10 Sie 2018, 19:11

A może jakiś van, fiat qubo, skoda roomster, może za piękne nie są ale czasami może się przydać trochę przestrzeni.
MarcinMRG
Nowicjusz

10 Sie 2018, 19:47

Sprzętu mamy max 2-3 skrzynie, jeździć też będą max 2 osoby, więc miejsca nie potrzebuję znowu aż tak wiele.
heeper
Nowicjusz

10 Sie 2018, 19:50

Ja bym jednak poszedł półkę wyżej, bo nie wiem czy się zapakujesz z jakimiś statywami do Punto, a jeszcze jechać 300 kilometrów to wcale nie jest tak blisko.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

10 Sie 2018, 19:55

Może jak narazie masz te dwie czy trzy skrzynie i jeździcie max w dwójkę ale pewnego dnia będzie taka sytuacja że trza będzie wsiąść jeszcze kogoś na przykład albo więcej sprzętu będzie potrzebne i wtedy kombi to minimum.
MarcinMRG
Nowicjusz

10 Sie 2018, 20:21

Najwyższe statywy jakich używam po złożeniu mają ok. 90cm, więc nie będą przeszkodą (dużą :D). Macie oczywiście rację, zapomniałem też dodać, że auto kupuję z wizją użytkowania jakieś 3-4 lata, więc powinno byc tanie w serwisie a potem przesiadka na coś nowszego (i wtedy pewnie większego). Sprzęt też mam w większości skompletowany i nie planuję już poważnej ekspansji w tym rejonie :D Natomiast jestem jak najbardziej otwarty na wszelkie propozycje. Tylko prosiłbym o konkretne przykłady, bo w motoryzacji nie siedzę zbytnio a nie chciałbym się wbić na minę.
heeper
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    SKODA Superb - nowy wygląd i mniejsze zużycie paliwa
    SKODA rozpoczyna kolejny etap swojej ofensywy modelowej SKODĄ Superb. Model flagowy marki imponuje atrakcyjnymi nowymi elementami stylistyki SKODY, świeżym wnętrzem i ulepszonymi funkcjami. Zużycie paliwa i emisja CO2 oferowanych ...

10 Sie 2018, 20:37

Może skoda fabia kombi na przykład jest całkiem dobrym wyborem, Kia cee'd też dałaby radę, ale trzeba się liczyć że to jednak są marki z niższych półek. Co do silników to poszukaj testów tych aut w internecie i tam powinieneś znaleźć informację która jednostka będzie najlepsza.
MarcinMRG
Nowicjusz

11 Sie 2018, 14:29

W takiej cenie to szukaj czegoś dobrego a nie czegoś konkretnego.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam