Auto do 14 tyś.

30 Mar 2012, 14:07

Otóż moja matka ma taki problem Audi 80 "umiera" więc trzeba zainwestować w nową bryke i tu pojawia się pytanie , jakie?
Więc tak auto do 14-15 tyś zł. z silnikiem nie za dużym najlepiej do 1.6 (żeby mało palił) koniecznie 4/5 drzwiowy, szuka rocznika od 2004/2005 w góre możecie coś doradzić? Ważne jest także żeby potem koszty naprawy w razie awarii nie były kosmiczne. I czy lepiej w dieslu czy benzyniaka?
Zastanawiałem się nad jakąś Hondą/Fiatem/volkswagenem/audi/peugotem/chevroletem chociaż inne auta też można wziąść pod uwage.
Ostatnio edytowany przez kubrak, 30 Mar 2012, 14:56, edytowano w sumie 1 raz
kubrak
Nowicjusz

30 Mar 2012, 14:34

Audi z tych roczników żadego modelu nie dostaniesz za 14tys,vw to chyba tylko polo, ewentualnie peugeot 307 ale słyszałem różne opinie o nim.
Z tego rocznika to bym ci polecił punto lub fiestę ;)
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

30 Mar 2012, 18:49

A jakieś inne oferty , kolega mi radził żeby w Fieste się nie pchać. Z rocznikiem można zejść ewentualnie do 2003.
kubrak
Nowicjusz

30 Mar 2012, 19:27

Skoda fabia pasuje tu idealnie.
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet

30 Mar 2012, 20:56

Jakieś plusy/minusy tej skody jeśli można prosić. Oraz inne oferty(im więcej tym lepiej)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] co myślicie o tej Fabii?
kubrak
Nowicjusz

31 Mar 2012, 08:47

1. za mało mocy - 54 kucyki to za mało nawet jak do miasta, smartowi by to wystarczyło, jednak to jest cięższy samochód

2. na 90% był walnięty z przodu

A może sprawdź Hondę Cicic VII?
Rodney
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Patrz na drogę podczas jazdy
    Polskie prawo zabrania kierowcom korzystania z telefonów komórkowych w czasie jazdy, jeśli urządzenie jest trzymane w ręce. Wiele osób ignoruje jednak ten przepis. Obecnie już nie tylko dzwonią i piszą ...
    Smog w samochodzie - czy to możliwe?
    Wielu kierowców sądzi, że osoby poruszające się samochodem są w mniejszym stopniu narażone na szkodliwe działanie zanieczyszczeń powietrza niż rowerzyści czy piesi. Tymczasem kierowcy nie mogą lekceważyć problemu smogu, ...

31 Mar 2012, 12:24

Rodney napisał(a):1. za mało mocy - 54 kucyki to za mało nawet jak do miasta, smartowi by to wystarczyło, jednak to jest cięższy samochód

2. na 90% był walnięty z przodu

1, o tym ile komu mocy potrzeba lepiej się nie wypowiadać, do zwykłej jazdy wystarczy.
2, czy był walnięty? większość była!!! pytanie tylko jak jest zrobiony? NOWY W SKLEPIE!!!
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet

31 Mar 2012, 12:49

walnięty ? może nie widzę , może kolega który twierdzi że na 90% był, powie po czym poznał ?
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

31 Mar 2012, 12:50

Ale od 5 letniego samochodu można już wymagać, żeby nie był walony :D pozatym coś ciemno na tych zdjęciach... no fabia w tym wypadku spełnia kryteria, jeśli pominąć wygląd i jakieś 1.4 pod maską bo rzeczywiście te 54 konie blado wygląda
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

31 Mar 2012, 14:18

1, o tym ile komu mocy potrzeba lepiej się nie wypowiadać, do zwykłej jazdy wystarczy.

No oczywiście, jak się już rozpędzie po x czasie to będzie jechał, ale nie ma tu mowy o wyprzedzaniu czy szybkim wyjeździe z uliczki do ulicy głównej.

2, czy był walnięty? większość była!!! pytanie tylko jak jest zrobiony? NOWY W SKLEPIE!!!

To, że samochód był walnięty, nie oznacza jeszcze, że jest zły i nadaje się tylko na złom. Jednak na zdjęciu widać, co widać i wątpię aby to była leciutka stłuczka, która się zakończyła wymianą zderzaka i ramki pod tablicę rejestracyjną.

walnięty ? może nie widzę , może kolega który twierdzi że na 90% był, powie po czym poznał ?

:lol: No jeśli nie widzisz na pierwszy rzut oka co jest nie tak, to się przypatrz jeszcze raz i tym razem dokładnie.
Poza tym kto robi zdjęcia w deszczowy dzień czy w nocy (tu akurat jest tylko pochmurno)? Jak na karoserii są kropelki wody, to trudno jest zobaczyć rysy, skazy itd. dlatego nie kupuje się auta w deszczowy dzień. No chyba że to celowy zabieg i jak się przyjedzie na miejsce po samochód to wszystko widać, czego nie było na zdjęciu (nie, nie oskarżam nikogo).
Rodney
Początkujący

31 Mar 2012, 14:54

Aha nawiązała się dyskusja ta Fabia jest akurat w moim mieście więc obejrzeć nie problem;).
A co powiecie o fiatach? Jeśli tak to którego najlepiej?
kubrak
Nowicjusz

31 Mar 2012, 16:13

Rodney może jednak powiesz co widzisz ?
czeslaw555
Zaawansowany

31 Mar 2012, 16:33

Nierówne odstępu między maską, a błotnikiem i zderzakiem a błotnikiem. Drugą rzeczą jest maska w lekko innym odcieniu - ale to chyba tylko światło inaczej pada stąd ten efekt.
Najlepiej by było podejść do samochodu i popatrzeć z bliska, bo z samych zdjęć na 100% nie jestem pewny.
Rodney
Początkujący

31 Mar 2012, 16:43

ale nie przeszkodziło ci napisać że na 90% auto walone ,jednak być może dlatego tak jest że zdjęcia są robione pod pewnym kątem ,jednocześnie nie można wykluczyć że coś było robione ale nigdy bym nie napisał że na 90% walone
czeslaw555
Zaawansowany

31 Mar 2012, 16:53

Wziąłem poprawkę na to, że zdjęcie jest robione pod pewnym kątem, dlatego nie napisałem, że na 100% - 10% bo mogę się mylić, musiałbym zobaczyć samochód w rzeczywistości z bliska.
Rodney
Początkujący