Auto do 15 000

29 Kwi 2016, 21:42

Witam, mam zamiar sciagnac auto z holandii przez szwagr. Wybralem kilka interesujacych mnie modeli i chcialbym abyscie napisali co na ten temat sadzicie, chce uyskac opini osoby trzeciej ( ktora sie zna lub miala stycznosc z tymi autami ). Szukam auta do kwoty 15 000 zl maksymalnie 12 letnie w benzynie o mocy 100-130km z silnikiem 1.6-1.8 ( w miare cos oszczednego ). W przyszlosci planuje zalozyc sekwencje. Interesuje mnie tylko sedan i hatchback
Opel vectra c
Opel Astra
Ford mondeo mk3
Ford focus
Mazda 6
Mazda 3
Audi a4
Nissan Almera
Renualt Laguna
Auta od rocznika 2004+ chce uzyskac porad ktore silniki z tych aut wyzej wymienionych naprawde sa wytrzymale a ktorych unikac jak ognia. Najbardziej zalezy mi na Opel Astra Ford mondeo mk3 Ford focus, Mazda 6 nie mam zadnego pojecia o tym samochodzie.
wojtas123
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 09 1993
Auto: Nie mam
Paliwo: Benzyna

29 Kwi 2016, 21:57

z tego co widzę to laguna jest najciekawszą opcją. za 15tyś masz szanse wychacyc coś po lifcie, najlepiej w wersji 2.0. Jeśli nie boisz się wymiany dwu-masy w przyszłości to można brać też pod uwagę 2.0T. w takiej cenie dostaniesz dosyć komfortowe auto z co najciemniej 2005r. Nie muszę chyba wspominać że instalacja gazowa dobrze współpracuje z oboma silnikami
legler
Aktywny

Prawo jazdy: 04 05 2005
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Nissan Primastar, Citroen C5FL
Silnik: 2.0 dCi, 2.0 Benzyna
Paliwo: Diesel
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Tatra – nietypowa czeska ciężarówka
    Tatra – czeski producent samochodów ciężarowych słynie z niekonwencjonalnych rozwiązań technicznych, a jego pojazdy są synonimem mobilności w najtrudniejszych warunkach terenowych. Korzystając z zaproszenia, ...