05 Sty 2016, 23:20
Jestem w trakcie poszukiwań auta do 15, maksymalmie 16 tys. Po przekopaniu setek tematów "auto do" czy artykułów udało mi się zatrzymać poszukiwania na kilku modelach. Ponieważ moje przebiegi to około 1000km miesięcznie oraz mniej więcej dwie, trzy dłuższe trasy na rok, zdeydowałem się na benzynę + LPG.
Auta pomiędzy którymi się rozglądam to:
BMW E46 2.0 150km - wiadomo klasyk, multum tego na portalach ale znalezienie w odpowiednim stanie graniczy chyba z cudem. Druga sprawa, jak wygląda tutaj sprawa z rozrządem? Wiem, że jest na łańcuchu i teoretycznie się go nie wymienia ale zdarzają się przypadki, że jednak trzeba? Bo wiem, że koszty są ogromne.
Saab 9-3 II 1.8t/2.0t/2.0T - Odwrotnie jak w przypadku BMW, tu chyba będzie łatwiej znaleźć niezajechany egzemplarz ale mało ich na rynku...
Mazda 6 - podoba mi się autko ale każdy mówi o tym, że to auto "gnije w oczach"
Opel Vectra - podoba mi się najmniej z tych wszystkim ale chyba jest najrozsądniejszym wyborem.
Co o tym myślcie? Tak jak wspominałem, zależy mi by auto dobrze współpracowało z gazem i w miarę możliwości nie było awaryjne. Jestem w stanie znaleźć coś sensownego w tym budżecie?
Z góry dzięki za wszystkie rady!