Witam.
Poszukuję samochodu w kwocie do 15-20 tyś zł (najlepiej do 15, ale jestem w stanie dać więcje za coś lepszego)
Głównie będę nim jeździł po Warszawie - z domu do pracy i spowrotem (około 15-20 km dziennie). Oprócz tego okazjonalne wyjazdy do rodziny czy wakacje.
Szacuję, że roczny przebieg to będzie jakieś 10 - 15 tyś.
Szukam auta umiarkowanie dynamicznego, oszczędnego, i bezawaryjnego. I oszczędność to niekoniecznie mi chodzi o spalanie. Jestem w stanie zaakceptować takie nawet do 10l. (choć mile widziane średnie 7-8).
Póki co moją uwagę zwróciła mazda 6. Wygląda świetnie, ma super wyposażenie, odpowiednią moc i akceptowalne spalanie. Pytanie tylko, czy w takiej kwocie znajdę coś sensownego - i czy oferty które są na otomoto - można w jakikolwiek sensowny sposób rozważać, czy większość co tam leży to wielka ściema.
Czy książka serwisowa i
VIN są gwarantem tego co kupujemy? Czy to też podrabiają i fałszują?
Inne marki oczywiście też rozważę.
Autem będzie przewożone 1 roczne dziecko. (po jakimś czasie, jak już się oswoją z Warszawą)
Zakup raczej planuję na niedługi okres - do 3 lat. Potem będę mierzył w coś lepszego.
Mile widziane dobre nagłośnienie (fan dobrej muzyki)
Jesteście mi w stanie coś poradzić? Dać jakieś wskazówki jak szukać na co zwracać uwagę? Na co patrzeć by mieć pewność co do stanu i historii auta? (oczywiście wiem, że zawsze trzeba pojechać do mechanika przed zakupem - ale chodzi mi o raczej o wstępną selekcję ofert w sieci).
Byłbym wdzięczny za każdą pomoc.
No i serdecznie witam wszystkich forumowiczów
![Uśmiechnięty :)]()