Witam,
Szukam porady odnośnie wyboru nowego samochodu, którą ciężko mi samemu podjąć, napiszę poniżej jakiego samochodu szukam a od was proszę o podanie swoich osobistych opinii w ramach porady w tym temacie.
Autem będę się poruszał zarazem do pracy (krótkie odcinki) ale także do różnego typu wypadów za miasto. Interesuje mnie coś oryginalnego w miarę na czasie, adekwatnie do posiadanego budżetu. Myślę o zakupie diesla, ponieważ benzynowe silniki z LPG już mi się znudziły. Szukam auta które nie gardzi wyglądem jak i wewnątrz czy zewnątrz ma to coś. Szukam coś co nie będzie problemu biorąc pod uwagę średnią danych umiejętności mechaników, w naprawie danego modelu, chodzi o dostęp części zamienników i w miarę nie skomplikowane ,,główne" standardowe, często wynikające w danym modelu podzespoły do naprawy. (Nie chcę auta w którym przykładowa dana jednostka często ulega awarii a dodatkowo nasi mechanicy mogą mieć problem z naprawą ponieważ jest to nie typowy podzespół, z dodatkiem braku pewności czy jest zrobione prawidłowo..) Podoba mi się wersja combi, sedan lub hatchback. Dobrze by było coś co nie jest podatne na korozję, miarę przyjazne spalanie. Z mojej strony miałem na uwadze a4 b7 ale zastawiam się ponieważ miałem już audi a4 i nie bardzo chcę iść po raz kolejny w coś typowego na rynku, natomiast obawiam się innych mniej popularnie używanych marek (bo ludzie tak mówią bo to bo tam to i tylko audi, moim zdaniem po to jest tyle dostępnych modeli że wybór powinien być lepszy, od typowych stereotypów - stąd moja prośba o pomoc.Pozdrawiam.
![Mr. Green :mrgreen:]()