Auto do 1500 zł

30 Sty 2012, 11:37

robbydzia jak dobrze poszukasz to znajdziesz zadbanego Poloneza a z tymi częściami to nie przesadzaj bo przecież mamy allegro czy choćby sklepy internetowe.
Skarbonka pod jakim względem?
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

01 Lut 2012, 21:34

Jeśli np pęka mi przewód hamulcowy to muszę go zmienić już a nie szukać na alledrogo i czekać kilka dni, od ręki części brak. O niskiej jakości drobiazgach wnętrza nie wspomnę.
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet

01 Lut 2012, 22:10

Przy dzisiejszych cenach paliw zdecydowanie wolałbym poszukać w miarę ogarniętego Poldka z gazem niż jeździć Toledo 1.8 na samej PB. I nie mam tutaj na uwadze obrażanie nikogo a już broń Boże właściciela toledo z linku. Chodzi mi o zwykłą kalkulację ekonomiczną - poldek na LPG wyjdzie znacznie taniej a o częściach i braku ich dostępności się nie wypowiem. Nie wiem jak u Was ale u mnie są wszędzie i praktycznie wszystko od ręki.
Co do jakości wnętrza - czy za 1.5 tyś zł jest sens wymagać czegoś nadzwyczajnego?
Cieszyłbym się bardzo gdyby to jeździło bez większych awarii a markę i wykończenie wnętrza zostawmy na drugim planie.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

01 Lut 2012, 23:42

U mnie w okolicy też sa sklepy w których można kupić spokojnie części do poldka.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

02 Lut 2012, 19:56

W zasadzie to można twierdzić, że części do "polaja" są, bo je widać, jednak szukajac np: linki gazu okazuje się iż było 7 typów z czego w sklepie są tylko 2.

Jeśli trafisz model MPI, to jest nawet problem z podłączeniem kompa i to duży, zdaję sobię sprawę, że nie ma tem wielkiej elektroniki ale pytał ktoś w sklepie o czujnik GMP???
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC F z napędem na obie osie?
    O tym, że Lexus przygotowuje wyczynową wersję flagowego coupe LC, wiadomo już od półtora roku i w mediach pojawia się coraz więcej danych dotyczących nowego samochodu, a nawet szpiegowskie zdjęcia wykonane podczas ...