Auto do 15tys/miasto/najlepiej CC

17 Cze 2016, 18:27

Witam,
Jako kobieta pracująca niestety nie mam kompletnie czasu czytać całego forum i szukać tematów które mi pomogą, chociaż przez ostatni czas prócz pracy zajmuję się tylko tym, jednak mam już kompletny mentlik, a na autach się znam... chyba sami wiecie jak. :)

Poszukuję auta do 15tys. marzeniem jest kabriolet. Obecnie posiadam Opel Vectra B 98' 1.6 benzyna gaz kombi (padł rozrząd, rdza + stłuczka pod koniec poprzedniego miesiąca, oczywiście nie z mojej winy). "Nowe" autko też chciałabym z gazem (mogę sama zainstalować tzn, ktoś zakłada :p ja tylko zlecam :mrgreen: ). Jeżdzę 98% czasu po mieście właśnie do pracy 30 km dziennie i raz na 2 miesiące trasa 200 km, ale spalanie na poziomie 7-8-9 L mi nie przeszkadza (wiadomka gazu więcej). Z aut które do tej pory oglądałam podoba mi się Megane II CC, peżot 307 CC, mniej Merc SLK. Bardzo chcę CC jednak nie wiem czy z takim budżetem się w to pakować, stąd mój post i mam nadzieję że mi pomożecie, wiem idę na łatwiznę ale już inaczej nie potrafię, a poza forum nie ma mi kto pomoc :( byłabym wdzięczna za każdą pomoc, za każdy link, za każdą uwagę :) wkleję linki które widziałam i się na chwilę przy nich zatrzymałam.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Nie wiem na co zwrócić uwagę, na co patrzeć.
powtórzę, że się nie znam i chciałabym skorzystać i z waszej opinii i już po wyborze konkretnego modelu i silnika z pomocy atuotesto.pl

Pozdrawiam :)
Wikiii
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 07 2008
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 1,6 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1998

17 Cze 2016, 23:55

ktokolwiek? :(
zastanawiam się jeszcze nad Roverem 75
Wikiii
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 07 2008
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 1,6 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1998

18 Cze 2016, 13:45

cc spoko, każdy ma jakieś osobiste preferencje. Jeśli samochód ma służyć Tobie to wybór co to ma być może podjąć tylko jedna osoba.

307 cc - ogólnie ok, prawdopodobnie zdarzają się problemy z elektryką. Na plus trwalsze zawieszenie niż np. w 206cc. Fajny, prosty benzyniak 2.0/136 będzie dobrym wyborem
W megane sytuacja jest podobna - często można usłyszeć o awariach elektryki. Dochodzą również łączniki/łożyska przedniego zawieszenia, ale to akurat groszowe sprawy. W tym modelu były montowane dość ciekawe diesle, jednak kupno takiego silnika w 10+ letnim samochodzie zawsze wiąże się z ryzykiem utopienia sporych w porównaniu do wartości auta pieniędzy. Czyli znowu benzyniaki 1.4 i 2.0. 1,6 prawdopodobnie lubi się sypać - nie miałem z tym osobiście styczności.

SLK to troszkę inna klasa samochodu. Będzie na pewno lepiej wykonany, ale serwis również będzie droższy.

Możesz spojrzeć również na tigrę twin top, był tam montowany fajny silnik 1.8/125km, do lpg będzie spoko
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze crossovery w Polsce – styczeń 2017
    W pierwszym miesiącu 2017 roku rynek nowych samochodów odnotował kolejne wzrosty. Sprzedaż na poziomie przekraczającym 41 tys. sztuk oznacza, że był to najlepszy styczeń od 10 lat. Popyt generowany jest głównie ...
    Mazda 3 - kompaktowy hatchback do miasta
    Zainteresowani zakupem Mazdy 3 z automatyczną skrzynią biegów mają do wyboru jedną jednostkę – 120-konny silnik o pojemności dwóch litrów. Według danych producenta jego spalanie wynosi 5,6 l/100 ...