Auto do 15tyś

16 Sie 2011, 22:06

Witam!

Jestem w tej chwili w trakcie poszukiwań samochodu do 15tyś, więc może pomożecie w poszukiwaniach ;)

Dokładniej o co mi chodzi:
-sedan/hatchback 4/5 drzwi
-silnik do 2.0 a czy to będzie benzyna czy diesel to aktualnie nie ma znaczenia (dobrze by było gdyby nie był za bardzo mułowaty)
-najlepiej powyżej 2000 roku
-no i co ważne żeby nie trzeba było do niego dokładać co miesiąc, a jak już coś padnie to żeby głupia śrubka do niego nie kosztowała 50zł ;d

Mam pare typów, ale aktualnie pozostawię to dla siebie aby nikt się tym nie sugerował :)

No to teraz pozostaje mi czekać na wasze propozycje z gory dzięki za pomoc
"Nigdy nie bądź pewny siebie i swoich sukcesów, nigdy nie mów, że wygrasz..."-Janusz Kulig
Proto
Nowicjusz

Miejscowość: Krk

16 Sie 2011, 23:58

Lancia Lybra 1.9 JTD
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
BMW 520i
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

18 Sie 2011, 14:44

dzięki za odp, a mozesz mi powiedzieć cos więcej na temat 520 bo osobiście słyszałem różne opinie na jej temat, więc jeżeli miałeś z nią do czynienia, to jeżeli możesz napisz cos więcej jak się sprawuje itd.

oczywiście jeżeli ktoś jeszcze ma jakieś propozycje to proszę o porady ;)
"Nigdy nie bądź pewny siebie i swoich sukcesów, nigdy nie mów, że wygrasz..."-Janusz Kulig
Proto
Nowicjusz

19 Sie 2011, 17:21

podbijam temat
Proto
Nowicjusz

21 Sie 2011, 12:30

Mam do sprzedania Skodę Octavię z 2001 roku
cena:
14990
kontakt:
693157707
E-mail:
[email widoczny po zalogowaniu]
KK123
Obserwowany

Auto: Alfa Romeo, 1.9 JTDm

21 Sie 2011, 21:10

Cześć, słuchaj...
Osobiście poosiadam auto od 3 miesięcy. Póki co tylko wlewam paliwo i jeżdżę. Silnik ten nie jest demonem prędkości i z tym się trzeba liczyć, ale jest prosty i tani w utrzymaniu. Po za tym za tą kasę, lepiej nie pakować się w większe silniki. Dla 4 pasażerów miejsca na pewno wystarczy. Bagażnik jest również ogromny, więc na jakiś dłuższy wyjazd zapakujesz się bez problemu.
Lubię jeździć tym samochodem, moja żona również. Szczerze polecam, bo moje autko ma 14 lat, 280 000km za sobą, a dalej daje radość z jazdy... BMW.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tuning Show 2009 - Kraków / relacja
    Zwiedzający podczas 7.Tuning Show w Krakowie mogli zobaczyć mi. in. samochód rajdowy Janusza Kuliga, Ford Focus WRC, którym wywalczał tytuły mistrza Polski w latach 2000-2001. Ponadto był tylno napędowy Ford ...
    Skoda Scala z jakim silnikiem?
    Zupełnie nowy, kompaktowy model w portfolio ŠKODY dostosowuje swoją moc i charakter do indywidualnych potrzeb kierowców. SCALA dostępna będzie w czterech wariantach silnikowych: trzech benzynowych i jednym wysokoprężnym. ...

22 Sie 2011, 11:03

Zgadzam się, bardzo komfortowe, dobrze wyciszone, fajny pomruk rzędowej szóstki. Ewentualnie Możesz poszukać Hondy Accord VI 1.8 jub 2.0 ( :mrgreen: ) który również do awaryjnych nie należy.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2012

22 Sie 2011, 12:01

Może Volkswagen Golf IV. Bardzo tanie części. Aaaa poza tym wersje 1.9TDI 90-101KM są wystarczające aaa poza tyk bardzo oszczedne. Sam jestem w posiadaniu takiego golfa IV 1.9 TDI 90KM i pali na trasia mniej niż 5 l przy rozsądnej jezdzie aaa w mieście koło 6 l. A powiem szzerze że moim zdaiem 90KM wystarcza jak na polskie drogi
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

22 Sie 2011, 12:10

Peugeot 406 2.0 HDI.
Spełnia wszystkie postawione przez Ciebie wymagania.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

24 Sie 2011, 13:45

Daro20VT i pozostałym dzięki za pomoc i sory, że dopiero dzisiaj odpisuje, ale dopiero wczoraj wieczorem wróciłem do domu po krótkim wyjeździe ;)

Jutro jadę zobaczyć jedną 520, niestety nie mam żadnego linku do aukcji ponieważ jest to samochód polecony przez znajomego i obecnie należy do jego wujka, samochód ma od 7 lat, jedyne co w nim było wymieniane to przedni zderzak po delikatnej stłuczce, wszystkie płyny, filtry itd. wymieniane regularnie na co są paragony, więc jutro zobaczymy co z tego będzie, co prawda cena wyjściowa to 16,5tyś ale jest to wersja dużo bogatsza niż ta z linku wyżej ;)

a na propozycję nadal czekam ;)
Proto
Nowicjusz