Auto do 16 tys. Benzyna pod Gaz.

25 Lip 2015, 23:02

Witam wszystkich,

Szukam samochodu dla siebie i chcę by ktoś mi powiedział coś o autach w które celuje a może zaproponuje ciekawą alternatywe.

Więc tak szukam auta do 16 tys koniecznie benzyna z gazem lub dobry sinik pod LPG.
Diesela zdecydowanie nie chce nie moje przebiegi poza tym koszty napraw kosmos.

Generalnie jeżdżę dużo autem bo około 10 tys w miesiącu z tym że autem firmowym... Ale potrzebuje czegoś dla siebie.

Wymagania co do auta:
Silnik benzyna min 100 km.
hb lub sedan. Ilość drzwi obojętna
Rok min 2003 im wyżej tym lepiej
Z wyposażenia to potrzebuje: klime, centralny, elx szyby, luterka, MP3

Auta na które patrzyłem:
Peugeot 407 2.0 benz Auto mi się naprawdę podoba, silnik lubi gaz. zawieszenia jestem świadomy tylko kurde strasznie mało jest tych 2.0 w benz same HDI...
Ford Focus Mk2 Też ok Nie wiem który sinik 1.8 czy 2.0 bo 1,6 to chyba dziadkowóz. nie wiem jak ford znosi LPG w domu jest Fiesta TDCI i jest ok.
Seat Leon - fajnie by było 1,8T ale 1,6 też się zadowole. Troche mi się srodek nie podoba...
Mazda 3 - hmmm czekam na opinie podoba mi się ale troche się boje Japońca bo korozja i nie wiem jak z dostępem do części.

Generalnie to auto do jazdy na codzień po pracy i na wekendy dla młodego 21 letniego chłopaka nie ukrywam czekam na wasze propozycje!

Pozdrawiam
rządek
Obserwowany

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: nie mam

25 Lip 2015, 23:26

Najpierw piszesz
Ford Focus Mk2 Też ok Nie wiem który sinik 1.8 czy 2.0 bo 1,6 to chyba dziadkowóz
a kilka cm niżej
Seat Leon - fajnie by było 1,8T ale 1,6 też się zadowole.
kaj tu sens i logika? :roll: ani jeden ani drugi demonem prędkości nie jest, oba dziadkowate, chociaż fordowski trochę mniej. Jeśli już pojemność 1.6 to made by JDM, bo mimo małej pojemności jadą przyjemnie, paląc przy tym mało w porównaniu do aryjskich konstrukcji (zwłaszcza VW)
Ford z lpg to 2.0, ale instalka musi być założona u inteligentnego gazownika
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

26 Lip 2015, 13:39

Czuje. A kto coś o samej mazdzie 3 może mi powiedzieć? Lub inne propozycje?
rządek
Obserwowany

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...