04 Kwi 2016, 12:50
Tak jak w temacie mój budżet to 16 tysięcy, wolałbym go nie przekraczać z racji, ze już jest troszkę naciągnięty. Kompletnie nie wiem jakiej marki czy modelu samochodu szukać. Będę auto użytkował razem z narzeczoną, dlatego musi być zgrabne i wygodne, żeby mogła spokojnie i bez stresu parkować w garażu podziemnym. Interesuje mnie przede wszystkim 5-cio drzwiowy hatchback z w miarę pojemnym bagażnikiem. Klimatyzacja oczywiście musi być. Zastanawiałem się nad Fordem Focusem i Fusion, Fiatem Grande Punto, Mazdą 3, VW Polo. Raczej nie wchodzi w grę żadna Skoda bo dziewusze się nie podobają bo mają w pracy służbowe więc odpadają czeskie piękności. Mieszkam we Wrocławiu więc miło by było w okolicy coś znaleźć. W skrócie interesuje mnie właśnie 5-cio drzwiowy hatchback, tani w eksploatacji i nie starszy niż 10 lat. Autko będzie głownie użytkowane w mieście, sporadyczne wypady na trasę i może raz w miesiącu młoda pojedzie do rodziców te 300 km. Kolor byle nie biały a z wyposażenia zadowolę się klimatyzacją głownie. Proszę o pomoc w wyborze bo autko chcę kupić jak najszybciej a jeszcze nie wiem na jakie mam zwrócić uwagę.