REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Cybum napisał(a):Lexus Gs 450h w wersji prestige z naglosnieniem ML ale jak poczytałem ile kosztuje rozrzad 10-20 tys , amory 10k wymiana bateri i inwerter to mi się trochę odechciało Myślę jeszcze nad 2.0 T.
BMW 440i z silnikiem b58 3.0 bitrubo ale też pewnie będzie drogo w naprawach i spalanie 11 litrów jadąc tak spokojnie krajowkami. I minus ze to bedzie auto z USA , a jak sprawują się diesle w bmw?
Może jakiś mercedes w dieslu albo benzynie tylko nie orientuje się czy jest coś dobrego.
Charger 5.7 plus gaz ale też minus bo auto po przygodach.
a5 samo w sobie jest autem o podwyższonych kosztach nietypowych napraw ale z silnikiem 2.0 tdi jest zwykłym autem bez wad wcielonych, może to być najciekawsza opcja z premium które wymieniłeś.Cybum napisał(a):A audi a5 z 2.0 tdi będzie droga w naprawach I bardzo awaryjna ?
Cybum napisał(a):Tylko czy jest sens brać 5 letnie auto jak mogę mieć nowe auto w tej samej cenie. Niby jest ładniejsze , trochę większe i ma lepsze przyspieszenie. Tylko zastanawiam się czy mazda 3 nie będzie za mała jak w przyszłości planuje powiększyć rodzinę.
Myślałem też nad mazda 6 2.5 l ale też będzie to używane i 3 letnie auto.
Cybum napisał(a):Ale jak kupujesz auto na te 10 12 lat to wtedy bardziej się opłaca.
Cybum napisał(a):Tylko że jest to auto ekspozycyjne i obawiam się czy to się nie odbije na akumulatorze czy baterii. Druga sprawa , obawiam się że to auto po prostu się zapali bo czytając to najwięcej procentowo pali się hybryd.
3 sprawa zakładając że będę jeździł tym autem dłużej czy akumulator po 12-15 latach nie odmówi posłuszeństwa i nie będę musiał wydać koło 30 tys na baterie.