Auto do 17 tysięcy

09 Lut 2014, 02:03

Witam,w związku z tym, iż chce w najbliższym czasie kupić samochód do 17 tys zł. chciałbym prosić forumowiczów o porady.
Auta którymi się interesuje to kompakty, hatchbacki, silnik tylko benzynowy o pojemności co najmniej 1,6 -prawdopodobnie będzie przerabiany na gaz. Diesel odpada.
Z aut które przeglądam najlepiej wyglądają francuzy ale no właśnie średnio jestem do nich przekonany, chociaż nigdy żadnego auta z tego kraju nie miałem.
Zwłaszcza ciekawie wygląda Citroen C4. Początkowo myślałem o zakupie niemieckiego auta ale pytanie czy w tej cenie uda się dostać Golfa V lub Astrę 3 w dobrym stanie z silnikiem minimum 1,6 ?? i jak w porównaniu z nimi wypada C4 bądź Meganka.
Jeszcze słowo o azjatyckich autach ponad 4 lata miałem Civica 6gen 1,4 i byłem mega zadowolony niestety 7 gen Civica odpada, w ogóle mi się nie podoba a w Mazdach 3 jest mega problem z rdzą który przerabiałem w Hondzie i którego chcę zdecydowanie uniknąć i który decyduje, że Mazda również odpada.
Z góry dzięki za każdy post jako laikowi na pewno każda informacja okaże się pomocna.
Pozdrawiam
pawelldz86
Obserwowany

Auto: Civic

09 Lut 2014, 09:41

Golfa V nie kupisz, poza tym tam jedyny słuszny silnik to 1.6 8v który nie jedzie. Astre H spokojnie kupisz :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra