Auto do 18 tys, pilne

29 Kwi 2016, 20:19

Witam,
poszukuje auta jak w temacie, niestety moja Honda uległa wypadkowi a że codziennie dojeżdzam do pracy okolo 70km w jedną stronę to w miarę szybko szukam czegoś konkretnego, pożyczonym autem średnia przyjemność z jazdy:)

= Budżet do okolo 18tys, benzyna z zamierem założenia gazu lub od razu z gazem

=Rejon małopolska świętokrzyskie

=Użytkowanie głównie codzienna trasa, dziennie okolo 150km

=Własne potrzeby: myśle o sedanie bo taki miałem (Honda Accord VI po lifcie 1999) i bylem zadowolony, poza tym potrzebny pomiestny bagażnik bo z racji tego że jestem fizjoterapeutą to nie rozstaję sie z przenośnym łóżkiem do rehabilitacji w bagażniku :) ewentualnie kombi, dobrze żeby ta moc przy wyprzedzaniu była, ekonomiczny w miarę możliwosci, ale do 10l/100km gazu w porządku.

Osobiście myśle o innej Hondzie, młodszej, Skodzie Octavii lub Avensis ale nie wiem czy w tym budżecie sie zmieszczę, proszę o jakaś pomoc, sugestie, wskazówki gdzie i czego szukac, oczywiście modeli wymienionych wyżej twardo sie nie trzymam, chętnie wysłucham bardziej doswiadczonych kierowców na trasach niż ja, z góry dziekuje za pomoc,
pozdrawiam.
szmalu89
Obserwowany

Auto: Honda Accord

29 Kwi 2016, 21:46

Bierz accorda VII z końca rocznika. Sam celuje w tą machinę, przekonała mnie ich nie wielka awaryjność, lecz i kilka innych drobnostek, a jeśli chodzi o tą Twoją 99r. To jak się pod tym względem sprawowała?
ciniac
Nowicjusz

Auto: brak

29 Kwi 2016, 21:47

Rozpedzilem się z postem, w tej cenie nie szarpniesz.
ciniac
Nowicjusz

Auto: brak

29 Kwi 2016, 21:56

Sprawowała sie dobrze, jedynie podstawowe wymiany jak to po wiekszej ilosci kilometrów, klocki, tarcze, sworznie, amortyzatory przednie, rozrząd po 2 latach jazdy i co najwazniejsze chyba to nowy gaz który zalozylem 2,5 roku temu bez najmniejszych zastrzeżen, ale jej czas dobiegł końca :)
szmalu89
Obserwowany

Auto: Honda Accord

30 Kwi 2016, 07:27

Mazda 6 2.0, tylko uważaj na rdzę.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Na wybojach przede wszystkim płynnie
    Jeśli kierowca znajdzie się na jezdni o nawierzchni nierównej, zniszczonej czy po prostu na polnej drodze pełnej wybojów, powinien przede wszystkim zastanowić się, czy do celu może dojechać inną trasą. Gdy nie ...
    Skoda Scala z jakim silnikiem?
    Zupełnie nowy, kompaktowy model w portfolio ŠKODY dostosowuje swoją moc i charakter do indywidualnych potrzeb kierowców. SCALA dostępna będzie w czterech wariantach silnikowych: trzech benzynowych i jednym wysokoprężnym. ...