REKLAMA
Witam,
od kilku dni biję się z myślami jakie auto zakupić do pracy. Obecnie pracuje jako handlowiec w województwie małopolskim, poszukuję autka którym dziennie będę jeździł od 100 do 150km. Znajomi radzą mi abym poszukał auta na gaz, że jest dość tanio, ja osobiście nie jestem zwolennikiem LPG dlatego też nadal szukam. Zastanawiam się bardzo mocno nad dislem. Jak już wspomniałem auta potrzebuję do pracy. Najdłuższa trasa jaką zapewne będę pokonywał to około 250 km jak będę jeździł do domu rodzinnego. W lpg przeraża mnie to, że jednak nie jest to naturalne paliwo tylko przeróbka, cena przeglądu jest o wiele większa oraz sam fakt iż instalację trzeba raz na jakiś czas wyregulować. Do tej pory nigdy nie jeździłem dislem, przeczytałem wiele recenzji i opinii na temat disla, iż jest techniczna możliwość przy spokojnej jeździe zejść poniżej 5 litrów w trasie co jest doskonałym wynikiem. Obecnie zastanawiam się nad :
Polo II 1.9 disel
Seat Ibiza 1.9 disel
Opel Corsa B 1.5 tutaj chyba z silnikiem Isuzu.
Jak już wspomniałem wcześniej znajomi doradzają mi LPG, może i maja rację. Twierdzą że disel klekot, nie pali w zimie. Proszę was o pomoc.
pozdrawiam
Tomek