Auto do 20 000 zł

27 Gru 2010, 16:17

Witam serdecznie. Mimo tego, że na forum jestem nowy zaglądam tu od dość dawna i wiele razy znalazłem to odpowiedź na nurtujące mnie pytania. I tym razem potrzebuje waszej pomocy, mianowicie chcę kupić samochód w cenie do 20k zł. Ze względu na to, iż jestem dość rosły szukam czegoś w segmencie C/D. Ze względu na mój tryb jazdy bardziej odpowiadają mi silniki Diesela i nie biorę pod uwagę benzyny jak i również gazu. Chciałbym aby samochód był min. z 2004 roku.

Zastanawiam się na Fordem Mondeo, Oplem Vectrą, Oplem Astrą III, Renault Laguna (choć nie ukrywam, że nie jestem fanem aut francuskich). Do Alfy Romeo mam uprzedzenia więc nie biorę ich pod uwagę. W grę wchodzi sprowadzenie auta z zagranicy. Jakich aut szukać? Które silniki najlepsze? Jestem osobą młodą, lecz nie szukam sportowych wrażeń dlatego auto wcale nie musi być szubki. W zamian interesuje mnie niezawodność i solidne wykonanie. Co polecacie panowie?
rexx87
Nowicjusz

Miejscowość: małopolska

28 Gru 2010, 18:21

Wypowiem się tak. Czytając tygodnik MOTOR znalazłem artykuł "Tym autom już dziękujemy". Znalazły się tam takie modele jak FORD MONDEO III z silnikiem 2.0 TDCI sprzed FL. Drugim samochodem jest OPEL VECTRA sprzed FL. Znalazła się również Renault Laguna II. Więc na twoim miejscu zastanowił bym się nad AUDI A6, VW PASSATEM LUB BMW E39
przemekostry
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

28 Gru 2010, 18:44

Astra III do 20.000PLN? :roll:
Propozycje z poprzedzającego posta też chyba odpadają biorąc pod uwagę wymagania dotyczące rocznika oraz posiadane środki.
Shymko
Początkujący

Miejscowość: Wlkp

28 Gru 2010, 20:23

raczej nie możliwe zeby kupić za 20tys zł z 2004 roku i młodsze, oczywiście nie twierdzę że nie ma takich ofert na Allegro tylko jak rozumiem pytanie dotyczy dobrego auta a nie "dobrego"
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

28 Gru 2010, 21:34

przemekostry napisał(a):Wypowiem się tak. Czytając tygodnik MOTOR znalazłem artykuł "Tym autom już dziękujemy". Znalazły się tam takie modele jak FORD MONDEO III z silnikiem 2.0 TDCI sprzed FL. Drugim samochodem jest OPEL VECTRA sprzed FL. Znalazła się również Renault Laguna II. Więc na twoim miejscu zastanowił bym się nad AUDI A6, VW PASSATEM LUB BMW E39

jeśli chodzi o Forda Mondeo to rocznikowo szukałem właśnie 2004-2005 czyli już po face liftingu.

Mam okazję kupić Opla Astrę III Cosmo 1.9CDTI 2004r. za 22000zł sprowadzoną z Włoch, lecz wymaga ona trochę wkładu finansowego (koła, lusteka, dywaniki itp) co myślicie? To chyba nie jest zła cena?
rexx87
Nowicjusz

28 Gru 2010, 21:47

Mondeo 04-05 za 20 tyś zł? Aśka za 22 tyś zł? Wkład będzie "trochę" większy niż dywaniki... :P
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2013

28 Gru 2010, 21:58

Kubuch napisał(a):Mondeo 04-05 za 20 tyś zł? Aśka za 22 tyś zł? Wkład będzie "trochę" większy niż dywaniki... :P

No wiesz, patrząc na ceny zagranicznych serwisów te ceny nie są wcale jakieś nierealne. Zdaję sobie sprawę, że dochodzi do tego koszty rejestracji + transport ale czasem i to dużo bije ceny aut które są już w kraju.
rexx87
Nowicjusz

28 Gru 2010, 22:03

Powodzenia, będzie Ci potrzebne :-D
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

29 Gru 2010, 09:55

a dlaczego sprowadzone auta wystawione na Allegro są tańsze niż podobne auta na mobile.de ? przemyśl to
czeslaw555
Zaawansowany

29 Gru 2010, 22:41

rexx87 napisał(a):
przemekostry napisał(a):Wypowiem się tak. Czytając tygodnik MOTOR znalazłem artykuł "Tym autom już dziękujemy". Znalazły się tam takie modele jak FORD MONDEO III z silnikiem 2.0 TDCI sprzed FL. Drugim samochodem jest OPEL VECTRA sprzed FL. Znalazła się również Renault Laguna II. Więc na twoim miejscu zastanowił bym się nad AUDI A6, VW PASSATEM LUB BMW E39

jeśli chodzi o Forda Mondeo to rocznikowo szukałem właśnie 2004-2005 czyli już po face liftingu.

Mam okazję kupić Opla Astrę III Cosmo 1.9CDTI 2004r. za 22000zł sprowadzoną z Włoch, lecz wymaga ona trochę wkładu finansowego (koła, lusteka, dywaniki itp) co myślicie? To chyba nie jest zła cena?

Musisz wiedzieć,że każdy używany samochód wymaga wkładu finansowego,mniejszego lub większego ale jednak. Do tego dochodzą koszty tłumaczenia dokumentów,rejestracji itd. To nie jest takie proste jak się wydaje:)
Mechanic
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

30 Gru 2010, 10:26

polecam lekturę o sprowadzonych "bezwypadkowych" i oczywiście tańszych niż zagranicą
http://motoryzacja.interia.pl/szukaj/ne ... ss,1526044

[link do Onet wygasł]

http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia ... odow,95424
czeslaw555
Zaawansowany

12 Sty 2011, 16:22

Przepraszam za odkopanie tematu ale dalej szukam autka. tym razem jednak mój budżet zwiększył się do 25000zł wiec myślę, że w tej cenie można kupić już coś sensownego. Znalazłem Astrę III kombi z 2005 roku z silnikiem cdti 80 km. dodam jeszcze ze pojemność to 1.7l auto ma książeczkę serwisową i jest z belgii. nie opłacone. kwota jaką udało mi się wynegocjować to 24000zl tylko boli mnie ten silnik. czy 80koni to nie jest za mało? niby nie jeździłem tym autem ale jak wielka różnica mocy jest w przypadku 100 konnego silnika? spotkał się ktoś może z takim przypadkiem?
rexx87
Nowicjusz

12 Sty 2011, 16:41

wiem że trochę drożej to jest ale mogę ci polecić tego sprzedawcę ,kupowałem u niego dla siebie dwie Omegi, ta astra jest zapewne poleasingowa jak moje omegi ,mają wszytko wymienione na czas i są dobrze utrzymane
[link do mobile.de wygasł]
czeslaw555
Zaawansowany