[Zakup]Auto do 20.000 zł

10 Kwi 2013, 17:17

Hej, szukam auta do tej kwoty, czytalem inne tematy, ale mam tez pare pytan, gdyz na motoryzacji sie nie znam w ogole. Auto jest dla studenta, sluzyc na glownie do jezdzenia na uczelnie, wypady poza miasta baaardzo rzadko, wiec musi byc ekonomiczne najlepiej cos malego.
Problem jest taki, ze rodzice wykladaja pieniadze na auto i co nieco do powiedzenia maja,upieraja sie ze auto ma byc 3-4 letnie max, maly przebieg i tylko benzyna. Myslalem ze im mniejszy silnik tym ekonomiczniejszy, ale czytajac tematy w ktorych polecacie auta z silnikami 1.7-1.9 juz nie wiem jak to dziala :P . Jedyne auto ktore znalazlem na allegro spelniajace warunki rodzicow to Fiesta mk7. Sa jeszcze jakies auta w tej cenie? Jak nie, to jak przekonac rodzicow ze starsze auto z wiekszym przebiegiem, nie rozsypie sie po 2 latach jezdzenia.
Zalezy mi tez na bogatej wersji wyposazenia bardzo. Podoba mi sie Mazda 3, Honda Civic, Seat Leon, Ibiza, te klimaty :D . Jezeli to ma znaczenie to autko bedzie stalo na dworze.

Dzieki za wszelkie propozycje i pozdrawiam :)
Kevin123
Nowicjusz

Auto: Nie mam

10 Kwi 2013, 19:14

Zalezy co oznacza dla rodzicow mały przebieg. Małe benzyny w takich małych autach sa tanie w eksploatacji i jeśli kupi sie w dobrym stanie to psuć się nie powinno.
kejran
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW 5
Silnik: 2.0
Skrzynia biegów: Manualna

10 Kwi 2013, 20:19

No pewnie przy 70-80 tyś zaczeliby juz marudzic :(
Kevin123
Nowicjusz

12 Kwi 2013, 20:23

Z jednej strony Leon czy Civic to dobre typy,ale z drugiej auto trzeba też opłacać chociażby samo OC i im większy silnik,tym po prostu jest drożej. Mój typ jeśli ma to być auto maks 4 letnie to któryś z nowszych modeli Hyundaia,gdzie masz mało awaryjne autko w niższej cenie i także małym spalaniu.
MotoAutko
Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
Auto: Seat Leon 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

27 Kwi 2013, 18:12

A jezeli mialoby to byc auto starsze? 5-6 lat, za czym moglbym sie ewentualnie jeszcze rozgladac?
Kevin123
Nowicjusz

27 Kwi 2013, 22:10

Moze Ford Focus 2 ??
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik RB26DETT - Nissan
    Konstrukcją zbliżoną do słynnego silnika 2JZ Toyoty jest motor RB26DETT Nissana. To również rzędowa szóstka z aluminiową głowicą i żeliwnym blokiem wyposażona w dwie turbosprężarki. Silnik Nissana miał co prawda ...

28 Kwi 2013, 17:54

a taka Astra GTC III 07' 08'? Jest okej?
Kevin123
Nowicjusz

28 Kwi 2013, 20:30

Tak, ale nie za te pieniądze.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra