Witam wszystkich. Szukam auta do ok 20-25 tys ale te 25 to absolutny maks na ten moment. Auto dla 2 osób jednak chciałbym coś przestronnego w środku i koniecznie 5 drzwi raczej sedan/kombi. Zależy mi żeby było dobrze wyciszone i możliwie dobrze spasowane (jak najmniej trzaskających plastików). Nie wiem na jaki przebieg/rocznik mogę liczyć w tej kwocie ale wiadomo chciałoby się jak najmłodszy i jak najmniej zajeżdżony. Przebieg roczny ok 15-20 tys km jednak czysta benzyna przeraża kosztami paliwa (preferuję albo benzynę z lpg, albo benzynę do której sam założę instalację albo diesel). W tej chwili jeżdżę e36 w kombi i szukam czegoś przestronniejszego, młodszego, świeżego żeby odpocząć od ciągłych napraw.
Nikt Ci nie zagwarantuje że młodszy będzie mniej awaryjny. W tej kwocie jak najmłodsze i jak najmniejszy przebieg będą miały tylko auta miejske typu Focus Corsa itd. Ty juz masz jakieś wymagania wiec musisz segment C albo nawet D skoro e36 jest mała dla Ciebie. Może Vectra C Chevrolet Cruze Mondeo mk4 Alfa 159 JTD Honda Accord Hyundai Sonata Volvo jakieś
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
No nie wiem, czy to dobry pomysł w tym budżecie jako auto "odpoczynek od napraw". Ja bym obstawiał za Mondeo, jedno z największych aut swojego segmentu.
Dzięki za odpowiedzi. Sytuacja troszkę się zmieniła tzn budżet to bardziej 20-22 niż 25 tys zł. Troszkę się orientowałem w międzyczasie, przemyślałem i chyba muszę zweryfikować tą wielkość auta. I teraz auta pokroju ford focus, citroen c4, renault megane 3 też będą wielkością zewnętrzną jak i w środku odpowiednie. To co mi ostatnio wpadło w oko to: peugeot 308 T7 (diesel 1.6 hdi 90/110km) citroen c4 renault megane 3 (tutaj nie wiem jaki silnik. widzę że dużo jest 1.5 dci 110km. Czy to jest dobry silnik - oszczędny i mało awaryjny?) Zależy mi żeby auto było jak najlepiej wyciszone i spasowane, miało oszczędny silnik (diesel spalanie w mieście ok 6l, ewentualnie gaz ale jakoś bardziej mnie do diesla ciągnie), który nie zrujnuje naprawami.
A co powiecie o peugeot 407 2.0 hdi (więcej jest tych ze 136km wiec pewnie taki jak już) Jakiego spalania można tutaj oczekiwać? I czy w ogóle warto się tym autem zainteresować? Ewentualnie benzyna z gazem tylko tutaj chyba 2 litry lepsze od 1.8? Dlatego o nim pisze bo jest w zasięgu cenowym jak tak patrzę po ogłoszeniach. Dodam tylko ze pisząc jazda po mieście mam na myśli raczej jazdę poza godzinami szczytu niż stanie w korkach wiec raczej nie będę osiagal górnych granic spalania.
Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
Classic Car Festival w Tokio - zabytkowe perły Zabytkowe samochody mają swój nieodparty urok, o czym już po raz kolejny mogli się przekonać goście tegorocznego Classic Car Festival zorganizowanego przez Toyota Automobile Museum. W imprezie wzięły udział najpiękniejsze ...
sylwek2212 napisał(a):Z doświadczenia czy z opinii z internetu?
Dzięki internetowi nie trzeba kupować sztrucla, żeby wiedzieć, że to sztrucel Poczytaj opinie kolegi CrazyHorse, który zna się na tych samochodach jak mało kto tutaj.
Hondę i fiata muszę odrzucić za wnętrze. Jednak w aucie kierowca głównie ogląda je od środka a w tych autach sam kokpit/deska rozdzielcza wyjątkowo mi nie podchodzą.
Bardzo podoba mi się np. citroen c4 II jednak to nie ta półka cenowa. Gdyby budżet pozwolił to bym się rozglądał za czymś takim albo focusem mk3 a tutaj niestety w niższym progu cenowym nie jest już tak łatwo.
Lancer nawet fajny ale chyba musiałbym trochę dorzucić a nie mam teraz możliwości (mówię teraz o moim budżecie do 22 tys). Po drugie to z tego co wstępnie wyczytałem on raczej dużo pali. Jaki silnik tutaj byłby polecany do miasta? Jak z kosztami ewentualnych napraw?
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.